Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Bulgării de zăpadă, singura armă a polițiștilor și jandarmilor din Sinaia pentru alungarea urșilor

Publicitate

Publicat

pe

O nouă intervenție desprinsă parcă din filmele de comedie a avut loc la Sinaia, acolo unde o ursoaică și puiul ei au băgat spaima în localnici și turiști. Miercuri, în jurul orei 14.00, mai multe apeluri la 112 anunțau că animalele au fost văzute în apropiere de Castelul Peleș, iar apoi au ajuns pe bulevardul Ferdinand.

Publicitate

Echipa de intervenție desemnată la nivel local s-a întrunit, iar medicul veterinar, polițiștii locali și naționali, dar și jandarmii și-au stabilit perimetrul într-o parcare de pe bulevard. Acolo au și pus la punct planul de bătaie, iar apoi au plecat la luptă.

Cum armele din dotare nu le puteau folosi, autoritățile au pregătit altă muniție: bulgării de zăpadă. Polițiștii și jandarmii au pus la cale o adevărată partidă de bulgăreală care, din păcate, nu a avut efectul dorit. Animalele nu s-au speriat, ba chiar s-au apropiat periculos de mult de membrii echipei de intervenție. Ei au folosit inclusiv bolovani și crengi de copaci ca să alunge sălbăticiunile, dar tot fără succes.

Scopul autorităților era tranchilizarea și relocarea animalelor. Pentru că urșii au plecat singuri în pădure, polițiștii și jandarmii au abandonat misiunea și spun că vor relua acțiunea și în zilele următoare pentru că, cel mai probabil, exemplarele se vor întoarce în stațiune ca să caute hrană.

Publicitate
Ursi alungati cu bulgari

Ursi alungati cu bulgari

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes