Connect with us
Publicitate

Prima pagină

VIDEO / Braşovul va fi promovat pe BBC World

Publicat

pe

Braşovul va fi promovat de cele mai mari televiziuni din lume. Patru clipuri publicitare cu judeţul vor ajunge în curând să fie văzute de oameni din Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu, dar şi din Europa. Discuţii sunt chiar cu BBC World pentru a prelua clipurile de promovare. Totul este posibil cu ajutorul celebrului realizator de documentare Charlie Ottley, cel care a realizat şi seria „Wild Carpathia”.

Publicitate

În prima fază, Charlie Ottley a lucrat la două spoturi de promovare pentru mediul online, unul de un minut şi unul realizat ca un scurt film de 6 minute. De curând a început lucrul la cele patru spoturi care vor rula pe unele dintre cele mai importante canate TV din lume.

„Ideea este să facem o campanie pentru cel puţin o lună, cu patru filme diferite uitându-ne la mai multe aspecte ale turiştilor în Braşov şi în imprejurimi,” spune Charlie Ottley despre proiect.

Cele patru clipuri distincte vor prezenta cultura, tradiţiile, arhitectura dar şi locurile extrem de frumoase din jurul Braşovului. Prin asta municipalitatea speră să reînvie turismul de la poalele Tâmpei, greu încercat de pandemia de Covid-19. Proiectul a costat 17.000 de euro, bani veniţi de la primărie şi adunaţi din taxa de promovare turistică pe anul 2019. Adică, un leu pe noapte plătit de fiecare turist care a înoptat aici, semn că şi cu un singur leu plătit de fiecare se pot face lucruri frumoase.

Publicitate

„Am gândit că pentru Braşov ar fi important să facem un film de prezentare pentru târguri, pentru vizualizare online şi un clip de promovare să fie rulat în plan naţional”, a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

Pentru a învia turismul şi „Breasla cârciumarilor din Braşov” a făcut un scurt film de prezentare prin care să arate cât de bine se mânăncă la poalele Tâmpei.

„Braşovul se ştie că are reputaţie de loc unde găseşti foarte multe ingrediente locale şi asta cumva uşurează munca bucătarilor, oamenii sunt destul de creativi şi restaurantele au început în număr mare să achiziţioneze local”, spune Oana Coantă, managerul unui restaurant din centrul Braşovului.

Nu doar Braşovul va fi prezent pe micile ecrane în viitor. Charlie Otteley a spus că un film documentar despre România frumoasă va ajunge din octombrie pe cea mai importantă platformă online de filme, Netflix.

Turismul la Braşov a început încet, încet să învie, însă cu sigurnaţă va mai dura mult până să atingă din nou performanţele de anii trecuţi.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes