Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Braşovul prezent la cel mai mare târg dedicat dezvoltărilor imobiliare și de investiții din Europa

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi, 12 octombrie, primarul Allen Coliban a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, importanța și rezultatele participării Brașovului la cea de a 24-a ediție a EXPO REAL, cel mai mare târg comercial pentru proprietăți și investiții din Europa. Participarea la acest târg face parte din campania municipalității de a poziționa Brașovul ca principala destinație pentru investițiile europene, având în vedere potențialul pe care îl are orașul nostru și zona metropolitană pentru o dezvoltare economică stabilă și sustenabilă. Alături de primar, la conferința de presă au mai participat reprezentanții Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă și cei ai partenerilor privați care au participat, alături de Municipalitate, la acest târg.

„Mă bucur că Brașovul a fost pentru prima oară prezent la Expo Real, cel mai mare târg de investiții din Europa. A fost prezent alături de standul României, lângă standul României, dar cu stand propriu, o prezență remarcată de foarte mulți dintre cei care ne-au vizitat și care ne-au dat un feedback pozitiv. Într-o lume globală, în care se regândesc prioritățile – atât din punct de vedere investițional, cât și din punct de vedere strategic,  într-o lume în care se vorbește foarte mult despre regândirea consumului, dar și producției de energie, într-o lume în care se vorbește despre mutarea facilităților de producție dinspre Asia către Europa, este foarte important noi, ca țară, să avem ce oferi, iar Brașovul a contribuit, prin prezența aceasta, inclusiv la crearea unei imagini pozitive a României în contextul acesta global”, a declarat primarul Allen Coliban.

Deși, au mai participat și alte orașe din România, Brașovul a fost singurul care a avut propriul stand, ceilalți au optat fie pentru un stan comun, cum a fost Oradea și Cluj-Napoca, fie participând în cadrul standului României, Reșița și Galați. Decizia de a avea propriul stand a fost luată pentru a permite o promovare mult mai bună a oportunităților, publice și private, pe care le oferă orașul nostru.

„Brașovul a venit cu stand propriu, a venit cu un produs premium în oferta pentru investitori – mă refer aici la platforma CET, pentru care căutăm investitori strategici în zona tehnologiilor verzi, fie că vorbim de mobilitate verde sau de energie verde. Dar, pe lângă acest produs premium ne-am prezentat drept o comunitate, o comunitate deschisă către business, o comunitate deschisă către investiții. Și am avut alături de noi reprezentanți ai comunității de business din Brașov, atât în zona dezvoltatorilor imobiliari, cât și în zona hotelierilor sau a firmelor din industrie care susțin dezvoltările. Am fost ca o echipă prezenți și, din feedback-ul recepționat, Brașovul a arătat foarte bine și mesajul nostru a fost clar: Brașovul este deschis pentru investitori iar Brașovul este destinația în care «Business meets well-being» – acesta a fost sloganul sub care am participat. Pentru mai multe detalii, promovăm ceea ce am promovat și la Expo Real, investbrasov.org este platforma în care avem adunate toate argumentele pentru care Brașovul ar trebui să fie destinația numărul unu pentru investiții în zona Europei Centrale și de Est”, a precizat primarul Allen Coliban

Publicitate

Reprezentanții municipiului au avut zeci de întâlniri cu potențiali investitori din zona de tehnologii verzi, în cadrul cărora au prezentat platforma CET, din zona de dezvoltări imobiliare de birouri și locuințe, dar și cu reprezentanți ai unor companii specializate în lucrări de infrastructură, regenerare urbană, energie, mobilitate verde. De asemenea, a fost lansată platforma investbrasov.org, dedicată celor care sunt în căutarea unei destinații pentru dezvoltarea sau relocarea de investiții.

Proiectul prin care Brașovul a reușit să participe la ExpoReal 2022 a fost coordonat de AMB, organizația care a reușit să coaguleze interesele administrației publice cu cele ale mediului privat de business, astfel încât participarea noastră să fie apreciată de foarte mulți vizitatori.

„A fost un efort de echipă, a fost un sprint, multe luni de muncă. Am ajuns la un rezultat extraordinar, prin implicarea partenerilor publici și privați. Nu am fi reușit altfel decât împreună. În fiecare marți la 9.00 am avut ședințe prin care am început cu strategia, brainstorming, am avut undeva la 30 de motto-uri pe care le-am dezbătut și am ajuns la ceea ce a însemnat conceptul standului Brașovului. Așa cum spunea și domnul primar Alen Coliban, este pentru prima dată când Brașovul are un stand propriu în cadrul Expo Real. Deci, pentru a atrage investitori, este important să comunicăm constant, să comunicăm strategic, și am făcut asta prin printr-un efort susținut și foarte mare. Standul a fost foarte bine reprezentat. Toți cei care au fost prezenți acolo ne-au oferit un feedback pozitiv. Cu siguranță avem și lecții învățate și ne dorim să construim în continuare conceptul și să-l ducem la un alt nivel. Dar astăzi, Brașovul are investbrașov.org, un one-stop-shop cum îl numim noi pentru investitori, în care orice potențial investitor poate să afle despre orașul nostru, despre beneficiile pe care le oferim, despre oportunitățile concrete de business. Iată un rezultat pe care l-am obținut prin parteneriat public privat, dar și prin implicarea comunității, tineri voluntari din Generația Tech, care s-au alăturat nouă și ne-au ajutat să construim acest stand din timpul lor propriu. Deci, a fost un efort al comunității pentru a pozitiona Brașovul la nivel internațional și suntem foarte mândri de asta”, a explicat Medeea Katerina Petrovan, manager de proiect.

Municipalitatea a participat la eveniment alături de 6 parteneri privați – Urban Invest, Cartier Coresi, Maurer Imobiliare, AFI Brașov, Elmas și Aro Palace – și de Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă.

EXPO REAL este cel mai mare târg comercial pentru proprietăți și investiții din Europa și găzduiește întreaga industrie imobiliară din lume. Târgul are loc în Munchen, pe parcursul a trei zile, în luna octombrie, încă din 1998. Este cea mai importantă platformă de schimb de informații și networking a industriei imobiliare. Practic, în timpul târgului, toată gama de servicii din industria imobiliară este prezentă la târg, din toate categoriile de active, țări și regiuni, oferind soluții digitale inovative pentru afaceri, dar și un program de conferințe pe parcursul celor 3 zile.

La ediția din acest an, România a fost în top 10 după numărul de expozanți. La Centrul expozițional Messe, München, în perioada 4 -6 octombrie au fost în total 1.887 de participanți din 33 de țări cu standuri de prezentare. După Germania, primele zece țări expozante au fost: Austria, Țările de Jos, Elveția, Polonia, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Franța, Portugalia, SUA și Cehia cu cote egale, și România. Aproape 40.000 de vizitatori din 73 de țări au venit la evenimentul din München, în principal din Germania, Marea Britanie, Țările de Jos, Austria, Polonia, Elveția, Franța, Republica Cehă, Luxemburg, SUA și Spania.

EXPO REAL 2022,  evenimentul care a pus Brașovul pe harta investitorilor din Europa
play-sharp-fill

EXPO REAL 2022, evenimentul care a pus Brașovul pe harta investitorilor din Europa

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes