Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Braşovul are autobuze 100% electrice care scot fum de la un motor pe benzină. Care este explicația

Publicat

pe

Publicitate

Un eveniment cel puţin inedit pentru Braşov a avut loc ieri, când un autobuz 100% electric, așa cum este inscripționat chiar pe el, a fost surprins în timp ce scotea un nor mare de fum la fel cum se formează la vehiculele pe benzină.

Evenimentul a fost surprins de camera de bord a unui participant la trafic. Pe imagini se vede cum un autobuzul marca SOR, 100% electric, pleacă din staţia de la Spitalul Judeţean spre Răcădău. Chiar în momentul plecării de pe loc în spatele lui se formează un nor mare de fum, lucru ce a stârnit amuzamentul internauților brașoveni.

Conform reprezentanților RATBv fumul este de la sistemul de încălzire auxiliar (Siroco), motorul care porneşte atunci când în autobuz se dă drumul la căldură, motor care este pe benzină. În momentul când acest motor pornește scoate fum în jur de 10 secunde.

Deși pare paradoxal, producătorii de autobuze electrice recurg la acest „truc” pentru a spori autonomia mașinilor. Acest motor îl au doar autobuzele electrice SOR, nu şi noile troleibuze cu captator cumpărate de la polonezii de la Solaris.

Publicitate

Prin urmare, putem spune că Braşovul are autobuze 100% electrice care consumă şi benzină.

video
play-sharp-fill

video: Archer Seamus

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes