Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Brașov: Toate locurile din spitalul modular COVID-19 au fost ocupate. Se suplimentează locurile din Făgăraș

Publicat

pe

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publica (DSP) Brașov, dr. Andrea Neculau, a declarat luni, 19 octombrie, că, în prezent, toate cele 28 de locuri din spitalul modular de la Județean sunt ocupate, cu pacienți cu diferite forme grave de COVID-19, și a menționat că s-a reușit creșterea numărului de locuri pentru pacienți infectați cu coronavirus la spitalul municipal din Făgăraș cu 20 de locuri.

„Am reușit să creștem capacitatea cu încă 20 de locuri pentru bolnavii cu COVID-19 la Făgăraș. Ne preocupa să eficientizam modul în care lucrează medicii în celelalte secții COVID deja existente, în așa fel încât pacienții să beneficieze de maximumul de calitate a acestui serviciu. În același timp, preocuparea noastră majora merge către Spitalul Județean, care are secția AȚI, una dintre cele mai încercate în aceasta perioada. AȚI-COVID este în continuare plin, în acest moment, toate cele 28 de locuri sunt ocupate cu pacienți cu diferite forme de grave. Este o preocupare a noastră de a asigura și la alte spitale terapia cu oxigen în forma avansata. (…) Spitalele vor să colaboreze intre ele și este un lucru foarte bun pentru comunitatea brașoveană”, a precizat Neculau, după o întălnire cu directorii de spitale din județul Brașov.

Publicitate

Conform lui Neculau, o preocupare a DSP Brașov este, în prezent, de a crea puncte de triaj și în zona prespitaliceasca, în așa fel încât să fie redusa presiunea de pe camerele de garda ale spitalelor principale.

„Sfătuim în acest sens populația să discute cu medicii lor (de familie n.r.) în așa fel încât să existe un triaj eficient al simptomelor și o prezentare la camerele de garda să se facă doar în cazul în care simptomele sunt grave. Precizez că, prin medicii de familie, exista posibilitatea de programare la testare COVID la domiciliu, de către Ambulanta”, a declarat dr. Neculau.

Sursa foto Forbes.ro. Foto cu caracter ilustrativ

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes