Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Bârsa a ieşit din matcă la Plaiul Foii. ISU Braşov: „Viitură în urma revărsării râului Bârsa. Pregătiți-vă pentru evacuare”

Publicat

pe

Probleme grave făcute de ploile de astăzi şi la Zărneşti. Locuitorii de la Plaiul Foii au fost anunţaţi astăzi prin mesaj Ro-Alert că râul Bârsa, care trece prin zonă, a ieşit din matcă. În urma viiturii locuitorii din zonă sunt sfătuiţi să se pregătească pentru evacuare.

„Viitură în urma revărsării râului Bârsa, zona Plaiul Foii. Pregătiți-vă pentru evacuare. Urmați instrucțiuniile autoritățiilor. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre acest eveniment. ISU Braşov”, se arată în mesajul transmis de pompieri.

Conform locuitorilor din Zărnești în zona Plaiul Foii s-ar afla mulți turiști care campează la cort sau în rulote și ar urma să fie evacuați.

Pompierii anunță două podețe din zonă au fost rupte

Publicitate

„Un echipaj de la Sectia de pompieri Zarnesti este la fata locului . S-a umflat pârâul Bârsa si 2 podețe au fost distruse.

S-a transmis mesajul Ro-Alert pentru informarea populatiei din zona respectiva avand în vedere că Zona Plaiul Foii este frecventata de turisti si că multi dintre acestia au corturi montate acolo.

În continuare supraveghem zona respectivă.” au transmis salvatorii ISU Brașov.

Zarnesti
play-sharp-fill

Zarnesti

Zarnesti ISU
play-sharp-fill

Zarnesti ISU

Update ora 16.00:

O parte dintre turiştii care campau în zona Plaiul Foii au fost evacuaţi, iar zona este în continuare supravegheată de către echipajul ISU.

Probleme au fost și în municipiul Brașov

Inundații au fost în Municipiul Brașov după ce râul care trece prin zona Craiter din oraș a ieșit din matcă.

Mai multe echipaje de pompieri și de Poliție au intervinit la fața locului.

Ploile abundente din ultimele ore au dus la umflarea râului care trece prin zonă, iar apa a ajuns pe carosabil.

Un autobuz și un tractor cu remorcă au rămas blocate în apă, astfel că a fost necesară intervenția pompierilor pentru salvarea a trei persoane. În cele din urmă, cele trei persoane au fost salvate cu ajutorul bărcii pneumatice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes