Connect with us
Publicitate

Prima pagină

VIDEO / „Băbuţa” a ajuns la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti unde îşi va trăi în linişte şi libertate bătrâneţea

Publicat

pe

După o viață trăită doar între gratii și betoane, o bătrână ursoaică a ajuns în sfârșit să se bucure de libertate. Băbuța, așa cum o știau toți cei care au trecut pragul Grădinii Zoologice din Galați a ajuns la Sanctuarul Libearty de la Zărnești unde își va petrece restul zilelor în liniște și în liberate.

Așa și-a trăit Băbuța toată viața. Timp de 34 de ani a stat într-o cușcă de doar 3 metri pe 3 metri, cu gratii ca la pușcărie și cu beton pe jos. În toți acești ani mii de oameni au trecut pe lângă ea, fără a se gândi prin ce trece bietul animal și ce viață crudă a avut. Asta până azi, când a fost luată de acolo de reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni.

„A trăit 34 de ani la Grădina Zoologică din Galaţi taie a trăit acolo în acea cuşcă betonată aproape toată viaţa ei”, a spus Paula Ciotloş, vicepreşedintele Asociaţiei „Milioane de prieteni”.

Martina, așa cum e ea trecută în acte, s-a născut în 1986, micuță, a stat câteva luni la Sfântu Gheorghe, la o fermă de găini, și apoi mutată la Grădina Zoologică din Galați. Aici, puțin timp a stat într-un țarc mai mare, alături de alți 4 urși, însă a fost mutată pentru că celelalte animale nu o acceptau și o băteau.

Publicitate

Câteva ore a durat drumul de la Galați la Zărnești, însă de acum Băbuța va trăii în liniște și pace, departe de gratii, betoane și zgomot.

„Cinci ore de drum, a fost cuminte, s-a comportat destul de bine”, a explicat Florin Ticușan, managerul rezervației.

În acest moment în rezervația de la Zărnești de află 107 urși, cei mai mulți bătrâni și aduși din diferite locuri în care au stat în condiții grele, dar și pui salvați care și-au pierdut mamele sau urși care dacă nu ar fi ajuns aici ar fi fost răpuși de un glonț pentru că erau considerați periculoși.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes