Connect with us
Publicitate

Turism

VIDEO / Azuga, prima staţiune de pe Valea Prahovei care a dat drumul tunurilor de zăpadă

Publicat

pe

Administratorii domeniului schiabil din Azuga au demarat procesul de înzăpezire pe pârtiile din staţiune, fiind primul demers de acest fel pe Valea Prahovei.

Publicitate

Tunurile de zăpadă au fost pornite miercuri dimineaţă, la primele ore, iar acţiunea de înzăpezire va continua câteva zile la rând, în funcţie de temperaturile care se vor înregistra de aici înainte, transmite adevaraul.ro.

Scopul este ca de 1 decembrie să se poată schia măcar pe o porţiune din pârtia Cazacu, la bază, unde de regulă vin începătorii şi copiii.

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din noiembrie şi început de decembrie este îmbucurătoare pentru schiori. Chiar dacă nu se anunţă ninsori, temperaturile, dimineaţa şi seara, vor fi negative, iar asta va permite tunurilor de zăpadă să funcţioneze în condiţii optime.

Publicitate

Domeniul schiabil de la Azuga anunţă scumpiri pentru accesul pe pârtiile din saţiune. Aici măririle de preţ vor fi ceva mai mari, cu până la 20 la sută faţă de costurile actuale. Modificarea tarifelor este justificată însă de investiţiile făcute în prezent la noua instalaţie de transport pe cablu care va deservi pârtia Sorica pe o distanţă mai mare faţă de vechiul teleschi.

„Este vorba despre o instalaţie mult mai performantă, un telescaun de două locuri, motiv pentru care consumul de energie electrică este mai mare petru că funcţionează cu un motor de 135 de KW, sunt nişte cheltuieli în plus care trebuie acoperite. Scumpirile nu vor fi însă spectaculoase”, a declarat Claudiu Ivaşcu, administrator domeniului schiabil Azuga.

Deocamdată noul telescaun nu este funcţional.

În prezent, valoarea unui schipass de o zi care permite accesul pe pârtiile din Azuga costă 140 de lei pentru un adult şi 100 de lei pentru un copil.

azuga tunuri zapada

azuga tunuri zapada

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes