Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Au început probele tehnice pentru recepţia sistemului de balizaj al aeroportului de la Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Au început probele tehnice pentru recepţia finală a sistemului de balizaj de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

„În aceste zile facem probele de punere în funcţiune şi recepţie la terminarea lucrărilor pentru sistemul de balizaj al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. În imagini avem sistemul flash de lumină dinamică pentru Cat III de operare. Sistemul de balizaj al aeroportului nostru este de categorie 3, care reprezintă categoria maximă în ceea ce priveşte operaţiunile de dirijare a aeronavelor în condiţii de vizibilitate redusă.”, a transmis Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, pe pagina de Facebook

Sistemul de balizaj ajută aeronavele să aterizeze chiar în condiții de vizibilitate scăzută, până la doar 175 de metri vizibilitate în lungul pistei.
Lămpile care intră în componenţa balizajului au rolul de a delimita pista şi suprafeţele de mişcare aeroportuară şi de a le oferi piloâilor reperele vizuale de care au nevoie pentru a realiza manevrele de decolare-aterizare.

Pe amplasamentul de la Ghimbav au fost montate atât lămpi încastrate în pistă, cât şi lămpi supraterane, care conturează perimetrul pistei de decolare-aterizare, al căii de rulare şi al platformei de îmbarcare-debarcare.

Publicitate

Contractul pentru obiectivul „Proiectare și execuție Balizaj – contrucții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”, în valoare totală de 65.598.566,25 lei, a fost implementat cu succes de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes