Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Atenţie şoferi! Se închide total drumul dintre Râşnov şi Predeal

Publicat

pe

Publicitate

Direcţia Regională de Driumuri şi poduri anunţă că DN 73A va fi închis total, astăzi, între orele 12.30 şi 15.30. Măsura este luată pentru ca drumul să poată fi deszăpezit.

În cursul dimineţii două utileje de deszăpezire au rămas blocate pe drum, astfel că se încearcă repunerea lor în funcţiune. Mai mult, câteva TIR-uri au rămas şi ele înpotmolite în tăpadă.

Toată noaptea drumarii au avut de lucru pe mai multe drumuri din judeţ, incluzsiv pe DN 1, între Braşov şi Predeal, acolo unde două TIR-uri au blocat circulaţia, iar acum se circulă cu mare dificultate.

„În acest moment, pe DN 1, la km 147, un tir nu mai poate avansa din cauza zăpezii, blocând sensul de mers dinpre Brașov spre Predeal.

Publicitate

Politiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov sunt la fața locului si dirijeaza circulația, facilitând deplasarea autoturismelor în mod alternativ pentru ambele sensuri de mers.

În același timp, pe DN 73 A, începând cu ora 12.30, s-a luat măsura restricționării circulației autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată peste 7,5 t, pentru o durată de aproximativ 3 ore”, transmite IPJ Braşov

RECOMANDĂRI PRIVIND CIRCULAȚIA RUTIERĂ ÎN CONDIȚII METEO NEFAVORABILE DE LA IPJ BRAŞOV

Încă din timpul nopții, polițiștii rutieri brașoveni au fost prezenți în teren, acționând și la acest moment pentru supravegherea, îndrumarea și asigurarea desfășurării, în condiții de siguranță, a traficului rutier, ținând cont de conditiile meteo existente.

Pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru prevenirea unor evenimente rutiere, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au acționat în mod preventiv, asigurând fluidizarea traficului.

În continuare, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, transmitem următoarele recomandări:

  • Acționarea pedalei de accelerație trebuie făcută cu moderație, mai ales atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic!
  • Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.
  • Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
  • Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă! Curătați în permanență farurile, lămpile de semnalizare, geamurile autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile (sub formă de lapoviţă sau ninsoare) pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul și nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!
  • Pentru pietoni recomandăm să sporească atenţia şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. De asemenea, traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa, şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă!
drum blocat DN73A
play-sharp-fill

drum blocat DN73A

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes