Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Astăzi încep lucrările pentru construcția Centurii Comarnic. Șoseaua ocolitoare va fi finalizată anul viitor și va costa peste 230 de milioane de lei

Publicat

pe

Vești bune pentru șoferii care tranzitează stațiunile de pe Valea Prahovei. Astăzi încep lucrările pentru construcția Centurii Comarnic. Finanțarea va fi asigurată de CNAIR prin programul Programul Operaţional Transporturi 2021-2027, iar lucrările vor costa 236.740.000 lei fără TVA, anunță evz.ro.

Publicitate

Consiliul Județean din Prahova a anunțat că lucrările pentru centura Comarnic vor începe luni, 06 noiembrie. În privința termenului de finalizare a rutei ocolitoare, oficialii au precizat că în luna noiembrie 2024 lucrările vor fi gata.

„Un proiect de infrastructură esenţial pentru descongestionarea circulaţiei rutiere pe Valea Prahovei. Pentru dezvoltarea oraşului Comarnic şi a judeţului Prahova”, a transmis CJ Prahova.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, va participa la „ceremonia” de începere a lucrărilor de construcție a Centurii care va avea o lungime de 6 kilometru și care va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest. Circulația se va desfășura pe două benzi de circulație.

Publicitate

Proiectul va include construcția de la zero a trei poduri noi. Pasajul de pe DJ 101R care traversează râul Prahova va fi de asemenea dublat. Totodată, autoritățile vor construi un alt pasaj care va traversa ruta feroviară Ploiești-Brașov. De asemenea, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate la intersecțiile cu DN1. Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi A3.

Termenul înaintat de Consiliul Județean Prahova pentru finalizarea lucrărilor este de noiembrie 2024. Lucrările vor fi finanțate de CNAIR prin Programul Operațional Transporturi 2021-2027.

„Consiliul Judeţean Prahova a făcut studiul de fezabilitate pentru acest traseu şi a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descărcare de pe viitoarea autostradă A3 (pentru facilitarea accesului în oraşe/staţiuni al turiştilor şi pentru ca autostrada să nu fie încărcată de localnici). În 8 decembrie 2022, s-a încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Transporturilor/ CNAIR – prin care CJ Prahova implementează proiectul, iar CNAIR îl finanţează prin Programul Operaţional Transporturi 2021-2027″, se arată într-un comunicat de presă al CJ Prahvova.

Contractul de proiectare și execuție a Centurii Comarnic a fost încheiat între Iulian Dumitrescu, în calitate de președinte al CJ Prahova și asocierea SSC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL. Valoarea proiectului de infrastructură se ridică la 236.740.000 lei fără TVA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes