Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Asfalt turnat peste cadavrul unui câine. „Lucrarea” a fost făcută de angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov pe o șosea din județul Sibiu

Publicat

pe

O situație halucinantă a fost semnalată de un internaut pe un grup de Facebook. Într-o filmare postată pe internet bărbatul arată cum s-au făcut lucrările recente de reabilitare ale unei șosele din Porumbacu de Jos. În imaginile surprinse de acest bărbat se poate observa că asfaltul proaspăt a fost turnat peste cadavrul unui câine care, cel mai probabil, a fost călcat de mașină.

Publicitate

„Este vorba de un sat din județul Sibiu, Porumbacu de Jos, unde și locuiesc. Aici în localitate la mine, la intrare, în urmă cu câteva zile un câine a fost lovit de o mașină, după cum vedeți, și domnii de la drumuri și poduri sau de la drumurile naționale sau cei care asfaltează s-au gândit că ar fi bine să prindă și câinele ăsta mort în asfalt, după cum vedeți. Este o lucrare nouă făcută (…) Drumul e asfaltat cât de cât, s-a rașchetat un pic, dar câinele mort fiind aici au reușit să toarne asfalt peste el. Nici nu știu cum să mă exprim pentru că, v-am spus, numai în România se poate întâmpla”, spune bărbatul în postarea sa.

După ce imaginile au devenit virale pe internet, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au venit cu explicații.

„Imaginile sunt din zona unor lucrării executate pe perioada de garanție de catre un prestator, lucrării ce constau în reprofilarea stratului rutier bituminos foarte subțire cu o grosime variabila de 0,5 – 1 cm. Procesul tehnologic este următorul: se frezează 1 cm din stratul de uzura, se emulsionează suprafața iar apoi se așterne un strat de 0,8 cm de agregate pentru o aderenta mai bună. Aceste lucrării au fost executate în interiorul marcajului de delimitare a parții carosabile. Acel leș de animal, adus de pe un drum lateral, probabil pe rotile unui tractor, a ajuns acolo după momentul finalizării procesului tehnologic dar a rămas aderent din cauza adezivității emulsiei bituminoase proaspăt turnate. Leșul a fost îndepărtat de colegii noștri în timpul reviziilor zilnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes