Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Aproape 60 de percheziţii în Braşov, într-un dosar de înșelăciune! Persoanele trimiteau mesaje „din partea băncii” şi le furau datele de cont

Publicat

pe

La acest moment, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pun în aplicare 58 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind utilizat modul de operare „smishing”.

Persoanele cercetate ar fi transmis mesaje text, prin care ar fi informat persoanele vătămate despre faptul că pe contul bancar ar avea o plată în așteptare către un comerciant, fiind îndrumați să apeleze un număr de telefon asociat cu banca. Ulterior, persoanele în cauză ar fi obținut datele cardurilor bancare, pe care le-ar fi folosit pentru a efectua tranzacții frauduloase.

Activitatea infracțională a vizat clienți de la mai multe unități bancare din România.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Publicitate

Această amplă operațiune a Serviciului de Investigații Criminale Brașov beneficiază de sprijinul Serviciului Criminalistic Brașov, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, dar și de cel al serviciilor de investigații criminale și al serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Gorj, Timiș, Hunedoara, Constanța, Poliției Municipiului Târgu Jiu și Poliției Orașului Bumbești-Jiu.

De asemenea, activitatea beneficiază de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor – Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Brașov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes