Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Aproape 150 de amenzi, în valoare de 52.000 de lei, au fost date de polițiștii din Brașov, în doar câteva ore. Oamenii legii au testat și noile autospeciale BMW

Publicat

pe

La data de 31 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune, în județul Brașov, pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni.

La nivelul județului Brașov, a fost efectuată o analiză, din care a rezultat că principalele cauze generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave sunt reprezentate de viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile săvârșite de către pietoni, și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivelul județului Brașov, atât viteza, cât și indisciplina pietonilor, se regăsesc în mod constant între primele cauze generatoare, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe aceste cauze.

Astfel, este necesară intensificarea activităților de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov si Biroului Rutier Brașov au aplicat, până la acest moment, 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 52.500 de lei. Dintre acestea, 104 sancțiuni au fost acordate pentru nerespectarea normelor legale privind viteza legală pe drumurile publice, 43 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative, iar 11 sancțiuni au fost dispuse față de pietoni.

Mai mult, a fost constatată o infracțiune de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare a autovehiculelor, precum si 8 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru depășirea regimului legal de viteză.

Tot astăzi au fost testat și noile autospeciale care au intrat în dotarea Poliției Române. Ministerul de Interne a cumpărat 600 de mașini BMW în valoare de aproape 20 de milioane de euro, iar mașinile au fost livrate deja către inspectoratele de poliție din toată țara. Prețul unei singure autospeciale este de aproximativ 32.000 de euro.

Actiune politie
play-sharp-fill

Actiune politie

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes