Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Andrei Ungureanu, un brașovean cu sindromul Tourette, i-a cucerit pe toți la „Chefi la cuțite”

Publicitate

Publicat

pe

Brașoveanul Andrei Ungureanu, un concurent cu sindromul Tourette, a fost o apariție spumoasă și i-a cucerit pe toți la emisiunea Chefi la cuțite. Acesta a participat în trecut și la emisiunea iUmor, unde și-a dovedit din plin calitățile umoristice. De data aceasta, în pofida problemei de vorbire cu care se confruntă, el a arătat că știe și să gătească.

Publicitate

Ediție de zile mari la îndrăgitul show culinar de la Antena 1. Andrei Ungureanu, tânărul cu sindromul Tourette, care nu demult a participat la iUmor, a pășit și pe platoul Chefi la cuțite. Acesta i-a impresionat pe jurați cu ciorba de perișoare pe care a gătit-o, dar și cu povestea sa de viață. Deși din cauza bolii sale a înjurat în direct fără să vrea, jurații l-au înțeles și au fost plăcut impresionați de preparatul său.

Un concurent cu Tourette la Chefi la cuțite

Andrei Ungureanu este originar din Miercurea-Ciuc și, de la vârsta de șase ani, părinții săi au conștientizat că are o boală bizară. L-au dus la doctor și așa s-a aflat că are sindromul Tourette. Boala se manifestă prin ticuri verbale, chiar și vulgare, spasme musculare sau mișcări incontrolabile. Acestea l-au pus în dificultate de-a lungul timpului pe Andrei, care a trebuit să îndure multe răutăți din partea celor care nu înțelegeau afecțiunea lui și-i interpretau greșit gesturile. Acum reușește să-și controleze sindromul și toate gesturile incontrolabile să le facă în avantajul său.

Publicitate

„Dacă am o lingură și iau carne, aia nu o să mai fie carne, aia se duce. Vreo 10% din persoanele cu sindromul Tourette au și aceste ticuri verbale. O singură persoană am mai cunoscut cu acest sindrom și a fost dezastru. El imita ce ziceam eu, și invers. Am fost judecat foarte mult, mai ales de către profesori și adulți. Ei credeau că fac intenționat, ceea ce m-a făcut să urăsc școala. În clasa a 9-a m-am lăsat de școală, părinții au fost de acord. Am învățat să fac programare singur. Apoi am studiat și mi-am luat diploma în programare. Cumva mă ajută să îmi cresc încrederea în sine. Eu în momentul în care țin un ou în mână îmi vine să îl arunc sau să îl sparg sau să îl strâng”, le-a povestit Andrei Ungureanu celor trei chefi, printre acestea strecurându-se și câteva dintre ticurile sale unice.

Însă dincolo de această problemă, se vede treaba că lui Andrei chiar îi place să gătească, acest lucru fiind remarcat și de Sorin Bontea.

„Mi-am înjurat și părinții, dar m-au înjurat și ei înapoi”

Andrei Ungureanu are și un umor aparte. Mărturisește că din cauza sindromului și-a înjurat și părinții, dar și aceștia la rândul lor i-au întors gestul. Andrei se ocupă în prezent de YouTube și TikTok, dar înainte de a face acest lucru a lucrat într-un call center, unde discuta cu americani, deoarece ei cunosc mai bine boala.

„M-am obișnuit cu sindromul, ne înțelegem bine. Se manifestă în timp, m-am născut cu ticurile acestea. Am lucrat la call-center, făceam ca o cloșcă câteodată pe apel. Vorbeam cu persoane din Statele Unite sau din Anglia, iar ei știau ce înseamnă sindromul Tourette. Ăsta sunt eu, am momente când fac foarte urât și uneori mai puțin urât. Am făcut puțină mizerie în bucătărie. Am și momente când pot să mă abțin, dar după aceea ticurile vin mult mai urât. Acum fac YouTube și TikTok. Momentan mă descurc. Mi-am înjurat și părinții, dar m-au înjurat și ei înapoi”, a mai povestit Andrei Ungureanu. În altă ordine de idei, Andrei Ungureanu a dovedit că și un concurent cu sindromul Tourette poate face față la emisiunea Chefi la cuțite…

Publicitate
video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes