Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Amplă acţiune a poliţiştilor braşoveni în saloanele de înfrumuseţare. Amenzi de 70.000 de lei pentru frizerii care nu dau bon fiscal

Publicat

pe

La data de 25.05.2023, în baza prevederilor unui plan de acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniul evaziunii fiscale și cel al prestării serviciilor de înfrumusețare corporală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune cu efective extinse pe raza municipiului Brașov.

Obiectivul principal al acțiunii a fost reprezentat de verificarea respectării de către agenții economici, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul prestării serviciilor de înfrumusețare corporală – saloane de coafură, cosmetică, saloane tip barber-shop, remodelare corporală etc. a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe).

Cei 37 de polițiști angrenați au verificat 55 de operatori economici și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 69.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind confiscate și sume de bani, în valoare de 4.775 lei, pentru care nu au fost identificate documente justificative.

Reprezentanții a patru agenți economici verificați au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, întrucât, cu ocazia verificărilor efectuate, au fost identificate mai multe agende cu însemnări olografe.

Publicitate

Cercetările urmează a fi continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

politia saloane
play-sharp-fill

politia saloane

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes