Connect with us
Publicitate

Sport

VIDEO / Amintiri din fotbalul de altădată: „Am sărit din maşina cu care Steaua dorea să mă ducă forţat la Bucureşti”

Publicat

pe

Publicitate

Canalul de youtube al emisiunii „Replay” a scos astăzi din sertarul cu amintiri al fotbalului un interviu cu Csaba Gyorffy, unul dintre fotbaliştii legendari ai „Steagului Roşu Braşov”, care, din păcate, a plecat dintre noi în anul 2018.

Interviul a fost realizat în anul 2011, pe Stadionul Tineretului, de Marian Olaianos, iar câteva secvenţe din acesta au mai fost folosite şi la realizarea DVD-ului „Steagul Roşu – Anii de glorie”, care a fost lansat tot în anul 2011, la semifinala de Cupa României cu Steaua.

Iubitorii fotbalului din Braşov, şi nu doar ei, se pot delecta cu poveştile lui „Nea Buţi” spuse într-un stil propriu pe parcursul celor aproape 30 de minute de interviu.

Gyorffy spune cum „n-am mai crezut că putem întoarce scorul la meciul cu Besiktaş”, când în 3 minute „stegarii” au marcat de tot atâtea ori şi s-au calificat în turul doi al Cupei UEFA. Sau cum după acelaşi meci „au venit 5.000 de oameni în faţa casei mele şi eu am ieşit la balcon ca Ceauşescu şi le promiteam că o să-i batem şi pe Hamburg şi i-am bătut pe dracu, că ne-au omorât ăia”.

Publicitate

Extrema braşoveană, care a fost şi unul dintre cei mai rapizi fotbalişti de la noi din ţară, rememorează şi cum a sărit din mers din maşina cu care un locotent-colonel de Armată a vrut să-l fure de la Braşov şi să-l ducă la Steaua. O altă poveste adevărată spusă în acest interviu de Gyorffy se referă la prima sa descindere la echipa naţională. „Când m-am dus la echipa naţională prima dată am mers fără ghete, pentru că ştiam că doar aşa puteam primi de la federaţie o pereche de ghete cu filet. Nu avea oricine astfel de ghete, iar pe mine când m-au întrebat dacă am ghete am minţit şi am spus că nu”, a spus fostul mare fotbalist al Braşovului.

Foto: gsp.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes