Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / „Amintiri de la înălțime”. Imagini spectaculoase filmate din dronă cu drumul șerpuit spre Poiana Brașov

Publicat

pe

De-a lungul anilor, sute de mii de oameni au tranzitat drumul care leagă Livada Poștei de Poiana Brașov, iar mulți șoferi au ajuns să îl știe pe de rost. Indiferent de anotimp, șoseaua arată spectaculos, însă puțini au avut ocazia să observe drumul și de la înălțime. Un videoclip postat pe Youtube le satisface internauților această curiozitate.

Publicitate

Ciprian Pârvan postează pe canalul său personal clipuri filmate cu drona din mai multe zone turistice din România. De curând a poposit și pe DN1E. Inspirat de culorile naturii și de peisajele superbe, cameramanul de ocazie a ridicat drona în aer și a reușit să surprindă cadre spectaculoase cu pădurea care este tăiată de șosea, dar și cu priveliștea spre Brașov.

În montajul pe care l-a realizat și l-a postat pe internet pot fi observate momente cu zeci de mașini care circulă pe drumul șerpuit, dar și cadre cu miile de arbori falnici care străjuiesc șoseaua.

În seria „Memories from above” (Amintiri de la înălțime), Ciprian Pârvan a mai creat videoclipuri filmate cu drona din masivul Postăvarul, Moieciu de Jos, munții Măcin sau satul Rimetea, din județul Alba.

Publicitate

Drumul dintre Brașov și Poiana Brașov este unul încărcat de istorie. La sfârșitul anului 1879 a fost proiectată prima șosea care lega orașul de stațiunea montană. Odată cu creșterea popularității Poienii tot mai multe mașini veneau în zonă și era nevoie de o șosea nouă și modernă pentru a face față traficului tot mai intens. La începutul anilor 1960 autoritățile vremii au decis construirea unui drum nou, care să pornească din Livada Poștei și să se oprească în Poiana Brașov.

Potrivit Wikipedia, pe data de 19 decembrie 1964 drumul s-a dat în circulație în condiții de șantier (fără îmbrăcămintea rutieră asfaltică) pe sectorul cuprins între Livada Poștei (actuală Șirul Livezii) și Cabana Vânătorilor (actuală Cabana Căprioara), în lungime de 10,5 kilometri. Întregul drum a fost pus la dispoziția publicului începând cu luna ianuarie a anului 1966, sub forma cunoscută și astăzi.

Șoseaua, care are 12,4 kilometri, a fost drum județean, dar în urma unei hotărâri de Guvern din anul 2003, a fost ridicat la rangul de drum național și a primit indicativul DN1E.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes