Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Amenzi usturătoare pentru trei bărbați care încercau să fure cetină de brad, din Poiana Brașov. La Bran, câțiva turiști au fost amendați pentru că se plimbau cu ATV-urile prin locuri nepermise

Publicat

pe

Indiferent de anotimp sau de condițiile meteo, patrulele de Jandarmerie Montană se află permanent pe traseele montane pentru asigurarea unui climat de siguranță pentru turiști, dar și pentru a-i sancționa pe cei care încalcă legea. Poate cei care au fost surprinși în weekend încălcând prevederile legale, nu au știut acest lucru și au sperat probabil că nu vor fi prinși.

Publicitate

Astfel, patrula de jandarmi aflată în serviciu în Poiana Brașov, a surprins în zona Poiana Aviatorilor un grup de trei bărbați din Dâmbovița, care încercau să sustragă din pădure aproximativ 1800 kg cetină de brad. Cei trei au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 5000 lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea sancțiunilor silvice și le-a fost confiscată cantitatea de cetină, ce a fost predată ulterior Ocolului Silvic.

Jandarmii din cadrul Detașamentului de Jandarmi Predeal au surprins în zona Poiana lui Manole din Predeal, un bărbat care încerca să sustragă o cantitate de aproximativ 300 kg cetină de brad. Acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei și i-a fost ridicată cantitatea de cetină găsită asupra sa.

În schimb, jandarmii de la Postul Montan Bran-Moieciu au surprins în zona Valea Gaura, trei bărbați aflați în fondul cinegetic cu ATV-uri, fără a avea permisiunea să facă acest lucru. Și în acest caz, jandarmii au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei fiecare, conform Legii 407/2006 a vânătorii și protecției fundului cinegetic.

Publicitate

În continuare, jandarmii vor fi la datorie în zona de responsabilitate și nu vor permite nicio încălcare de la normele legale.

[fvplayer id=”1477″]

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes