Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Amenzi de aproape 13.000 de lei, într-o singură zi, pentru taximetriştii braşoveni. Au fost găsiţi şoferi băuţi şi drogaţi

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ieri 29 ianuarie, polițiști braşoveni în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Brașov, au organizat o acțiune pe raza municipiului Brașov, ce a vizat verificarea legalității transportului rutier de persoane în regim taxi dar și verificarea modalității de respectare a prevederilor legale impuse în contextul stării de alertă.

Polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.720 lei, dintre acestea 27 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice şi 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legii privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Au fost efectuate 137 de testări ale conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv o infracțiune pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și o infracțiune pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Publicitate

Au fost reținute 4 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost reținută o autorizație taxi.

De asemenea, în cadrul acțiunii a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 1.500 lei, fiind dispusă măsura confiscării unei sume de bani.

Publicitate

În urma desfășurării activităților, polițiștii au depistat doi conducători auto, care efectuau transport rutier de persoane în regim taxi, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu ocazia testării din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatele au fost 0,21 mg/l alcool pur și 0,22 mg/l alcool pur. În ambele cazuri, celor doi conducători auto le-au fost reținute permisele de conducere.

video
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>