Connect with us
Publicitate

Economic

VIDEO / Amenzi de 13.000 de lei într-o singură zi pentru cei care nu au respectat măsurile pe timpul stării de alertă

Publicat

pe

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acţiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Astfel, la data de 04 octombrie, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali, au organizat și desfășurat cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în principal în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase precum și în mijloacele de transport în comun de pe raza întregului județ Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 102 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au fost legitimate aproximativ 1.050 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi verificate peste 160 de autovehicule.

Publicitate

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 47 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 18 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 1 pentru fapte de natură economică, în valoare totală de aproximativ 13.000 lei.

Totodată, au fost intensificate și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecțiesanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Scopul acestor activități, nu este aplicarea de sancțiuni contravenționale, dar nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes