Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Allen Coliban urmează să își preia oficial mandatul de primar. Ce spune despre o alianță cu PSD și când se va organiza ceremonia de depunere a jurământului

Publicat

pe

Potrivit Codului Administrativ, „mandatul primarului declarat ales este validat in termen de 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor de catre judecatoria in a carei raza teritoriala se afla circumscriptia electorala pentru care au avut loc alegeri, in procedura necontencioasa. Validarea se realizeaza la judecatorie, dupa depunerea raportului detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, prin incheiere pronuntata in camera de consiliu, fara a fi aplicabila procedura de regularizare a cererii”.

Conform declarațiilor proaspătului edil, Allen Coliban, ceremonia de depunere a jurământului urmează să se desfășoare marți, 13 octombrie sau joi, 15 octombrie.

Concomitent cu depunere jurământului urmează să fie validat și noul consiliu local format din 12 membri USR-PLUS, 11 membri PNL și 4 membri PSD.

Allen Coliban a declarat că USR-PLUS are directive clare în a nu face alianțe cu PSD, dar a avut discuții cu aceștia pentru a asigura o bună funcționare a viitorului Consilu Local (CL).

Publicitate

Mai mult, în urma discuțiilor cu tot spectrul politic local, ar fi primit asigurări că nu vor exista blocaje în CL și că împreună vor asigura bunul mers al proiectelor pentru Brașov și brașoveni. „Urmează să vedem dacă așa va fi”, a adăugat edilul.

video
play-sharp-fill

Juramantul, punerea in functie a noilor alesi

„Primarul depune juramantul prevazut in lege in prima sedinta privind ceremonia de constituire a consiliului local sau in fata judecatorului delegat, in camera de consiliu, in cazul in care prima sedinta privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc in termen de 60 de zile de la data alegerilor.

Primarul care refuza sa depuna juramantul este considerat demisionat de drept.
Dupa depunerea juramantului, primarul intra in exercitiul de drept al mandatului.

Mandatul primarului este de 4 ani.

Durata mandatului constituie vechime in munca si in specialitatea studiilor absolvite.

Mandatul primarului se exercita pana la depunerea juramantului de catre primarul nou-ales. Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi, calamitate naturala, dezastru sau sinistru deosebit de grav”, potrivit Codului Administrativ.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes