Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Allen Coliban: „Peste 100 de gospodării afectate de inundaţii în Stupini”

Publicat

pe

Peste 100 de gospodării au fost inundate în acesată dimineaţă în Stupini. Ploaia puternică a făcut ca pârâul ghimbăşel să crească şi să rupă un dig. Astfel, conform primarului braşovului, peste 100 de gospodării au fost inundate şi autorităţile intervin pentru a degaja apa din curţile oamenilor. Mai mult, şi străzile din zonă au fost acoperite de ape. În unele zone apa are peste un metru.

„Intervenim pentru evacuarea apei din mai multe gospodării şi drumuri în cartierul Stupini cu un număr de 35 de pompieri, 6 autospeciale, 3 camioane, 10 motopompe.

Comanda Inspectoratului a dispus creşterea capacităţii operaţionale prin chemarea personalului din turele libere.

Totodată a fost activată grupa operativă la nivelul Inspectoratului, au fost transmise avertizări către primării și s-a cerut activarea comitetelor locale pentru situaţii de urgență.”, a transmis Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Publicitate

Momentan suntem în faza de inventariere dar facem lucrurile în ordinea priorităților pentru că e important de știut. Noi ne luptăm cu natura acum, avem codul ăsta portocaliu care a apărut cu niște debite care trec de capacitatea planificată pentru diguri. Practic de o parte a malului apa a trecut peste, pe cealaltă digul a fost rupt. Acum intervenim cu cele mai mari motopompe pe ambele părți, astfel încât să asigurăm partea de pe canal care să de apele.

Din păcate avem codul portocaliu până mâine dimineață la ora 6.00. Pe măsură ce rezolvăm problemele majore trecem și la rezolvarea bunurilor din gospodării. Avem trei motopompe care sunt ale Primăriei care acum lucrează în cartier pentru scoaterea apei din gospodării în ordinea priorităților. În paralel facem inventarierea, vorbim de peste 100 de gospodării afectate

Capacitatea la care au fost proiectate aceste diguri a fost depășită de aceste ploi… Canalizarea și locuințele au fost inundate în primul rând pentru că volumul de apă venit din amonte a fost peste dimensiunea digului. Pe partea dreaptă cursul de vărsare a trecut peste dig, pe partea stângă s-a rupt digul. Aceste lucruri n-ar fi trebuit să se întâmple dacă am fi avut cantități normale de apă.”, a transmis primarul Braşovului, Allen Coliban.

allen coliban inundatii
play-sharp-fill

allen coliban inundatii

„Peste 40 de cadre militare, pompieri. Avem colegii de la Jandarmerie care ne ajută. Aven şi autospecialele de mare capacitate care ne ajută. Trei autocamioane de intervenție și foarte multe motopompe remorcabile, adică de mare capacitate.”, a spus la faţa locului locotenent colonel Valeriu David, prim adjunct ISU Braşov

isu
play-sharp-fill

isu

„Din estimarea specialiștilor, debitul de apă a depășit de aproximativ o sută de ori debitele normale. Acest lucru a dus la deversarea peste digul existent. La un moment dat s-a creat și o breşă în dig. Braşă care de ceva timp este închisă și se lucrează în continuare la supraînălțarea digului pe porțiunile în care apa scăpat.W, a transmis Cătălin Văsii, prefectul Braşovului.

prefect
play-sharp-fill

prefect

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes