Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Allen Coliban în control la pieţe. Au fost vizaţi comercianţii care vând pe alei şi nu plătesc tarabe

Publicat

pe

Primarul Braşovului,Allen Coliban a fost astăzi în Piața Astra, împreună cu echipaje ale Poliției Locale pentru a face mai multe controale la comercianţii care vânt produse ilegal în zonă.

Mai mult, astăzi au fost făcute simultan controale în trei piețe. Toate au vizat comerțul ilegal și concurența neloială pe care unii vânzători o fac de pe alei, celor care fac comerț legal și care plătesc taxe și impozie.

Controalele au fost făcute în urma unor sesizări care au venit la primărie din partea comercianţilor care vânt legal în piaţă şi plătesc taxe pe tarabe.

„Am primit foarte multe informații și foarte mult feedback negativ cu privire la situația din piețe și se vorbește tot mai des despre o mafie a piețelor din Brașov. Am venit într-o acțiune surpriză, neanunțată, împreună cu Poliția Locală pentru a verifica situația reală din teren. În momentul în care am ajuns aici deja fugeau o grămadă de comercianți cu sacoșele în spate, dovadă că se confirmă lucrurile semnalate.

Publicitate

E nevoie de o atitudine mult mai implicată a Poliției Locale și am discutat despre planul de acțiune pentru perioada următoare. Continuăm verificările astăzi și din punct de vedere faptic și din punct de vedere scriptic, pentru că există toată partea aceasta de contracte și de chitanțe și de taxe de ocupare de tarabe pe care trebuie să o verificăm și intenționăm o frecvență a acestor acțiuni astfel încât să nu se mai vândă, în Brașov și lângă piețe, într-un mod ilegal, care creează de altfel o concurență neloială și pentru producători.

Avem mulți producători care vin în Brașov să își vândă produsele, avem nevoie de produse naturale și de calitate și trebuie să protejăm toți acești producători. Pe de altă parte trebuie să protejăm banul public și să ne asigurăm că avem venituri reale din încasările din piețe. Din păcate credibilitatea Poliției Locale până acum a avut de suferit.

Sunt foarte mulți oameni care spun că Poliția Locală îi tolerează pe acești comercianți și de astăzi încolo trebuie să fie foarte clar că nu mai sunt tolerați că nu acceptăm astfel de comportamente, iar polițiștii locali sunt datori să intervină. Este o concurență ilegală. În trei piețe am avut astăzi controale simultan, am avut trei echipe din partea Primăriei care au acționat cu echipe ale Poliției Locale, câte cinci sau șase echipaje în toate cele trei piețe“, a declarat primarul Allen Coliban, imediat după acțiunea de control.

ilustratii piata
play-sharp-fill

ilustratii piata

piete
play-sharp-fill

piete

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes