Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Agent Green reclamă tăieri ilegale de pădure în „Orașul Rulotelor” din Bușteni. În prealabil, camparea a fost interzisă în zona unde acum se fac tăierile

Publicat

pe

Zeci de persoane, reprezentanți ai asociației Agent Green, protestează, luni 24 mai, la Bușteni în zona Valea Cerbului fata de o exploatare forestiera ilegala, după cum susțin protestatarii. Tăierile de pădure au loc chiar în rezervația naturala Parcul Natural Bucegi, în perioada de vegetație, ceea ce nu este conform procedurilor, arata sursa citata.

Publicitate

Protestatarii au constatat că societatea intervine în pădurea de la Bușteni are autorizație de exploatare până în data de 30 aprilie 2021, conform aplicației SUMAL (Sistemul de Urmărire a Materialului Lemnos).

Catalina Rădulescu, avocatul care reprezintă Agent Green, prezenta la fata locului a solicitat la 112 intervenția unui echipaj de politie căruia i-a cerut să verifice daca tăierile de arbori se fac în mod legal și de ce exploatarea continua, atâta vreme cât autorizația a expirat de trei săptămâni.

În plus protestatarii au cerut polițiștilor să verifice inclusiv daca unul dintre angajații societății are vârstă necesara și atestat pentru a manipula un utilaj de mari dimensiuni.
Zona în care se fac tăieri de arbori este cunoscuta turiștilor și se afla în imediata apropiere a „orașului rulotistilor”, unde camparea a fost interzisa printr-o hotărâre de consiliu local Bușteni din ianuarie 2020.

Publicitate

Autoritățile locale din Bușteni au precizat în ianuarie 2020 că au luat decizia interzicerii campării în Valea Cerbului pentru a încurajă turismul civilizat, alungarea urșilor gunoieri, dar și pentru că zona respectiva face parte dintr-o arie protejata, Parcul Natural Bucegi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes