Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Adevărată „colecţie” de droguri, descoperită de poliţiştii braşoveni. 10 kg de canabis şi aproape jumătate de kg de cocaină la 3 inculpaţi, care ar fi vândut până şi heroină

Publicat

pe

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie-mai 2023, persoanele bănuite ar fi comercializat droguri de risc și mare risc, în mod repetat, (heroină, 3 – CMC, respectiv aproximativ 100 de grame de cocaină, în schimbul a 30.000 de lei).

De asemenea, bănuiții ar fi înființat și întreținut, în vederea comercializării, o cultură de cannabis, indoor, într-o localitate din județul Constanța.

Astfel, la data de 7 mai, una dintre persoanele bănuite a fost prinsă în flagrant delict în timp ce deținea, în vederea comercializării, aproximativ 300 de grame cocaină, pentru 18.000 de euro.

Publicitate

Ulterior, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare, în județul Constanța, la imobilele folosite de către bănuiți, fiind descoperite și ridicate aproximativ 10 kilograme de cannabis, 100 de grame de cocaină, 34.450 de euro și 3.620 de lire sterline, multiple instalații specifice înființării și întreținerii culturii de cannabis și aparate de vidat.

La data de 7 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea, pentru 24 ore, a celor 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cursul zilei de 8 mai, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor 3 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

traficanti
play-sharp-fill

traficanti

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes