Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Accidente grave pe pârtiile din Poiana Braşov. Doi schiori şi-au pierdut cunoştinţa după ce s-au lovit grav la cap

Publicat

pe

Traficul aglomerat de pe pârtie s-a reflectat într-un număr mare de intervenții pentru salvamontiştii braşoveni.

Publicitate

Astăzi, 16.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a intervenit, pentru acordarea de prim ajutor și transportul la baza muntelui, în cazul a 8 persoane care s-au accidentat. Dintre acestea, 5 au avut nevoie de investigații de specialitate, fiind predate echipajelor SAJ și SMURD. Vorbim de două cazuri grave, în care persoanele accidentate au suferit traumatisme cranio-cerebrale, cu pierderea stării de conștienţă. Motivul unuia dintre accidente îl reprezintă o coliziune.

„Acest gen de accidente pot fi ușor evitate, cu mai multa responsabilitate din partea schiorilor, care trebuie să înțeleagă, că nu sunt singuri pe pârtie și că aceasta, trebuie împărțită și cu ceilalți practicanți. Schiați întotdeauna cu o viteză cu care să fiți în permanență în control și să puteți evita sau opri în siguranță, indiferent de manevrele pe care le fac cei dinaintea voastră. Adaptați permanent viteza condițiilor meteo, vizibilității, stării zăpezii, traficului de pe pârtie și nu în ultimul rând, pregătirii voastre tehnice și fizice.”, Transmite Salvamont Poiana Braşov

De la deschiderea sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 77 de cazuri, implicând 78 de turiști care s-au accidentat, rătăcit, sau care au trebuit să fie evacuați.

Publicitate

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jur!

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes