Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / A nins în Munţii Făgăraş. Pe Transfăgărăşan zăpada are 10 centimetri

Publicat

pe

Publicitate

A nins în noaptea de miercuri spre joi în zona de munte. În Munții Făgăraș, la Cota 2.000, stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri, iar pe Transfăgărășan drumarii au intervenit cu material antiderapant.

Potrivit salvamontiștilor din Argeș, a nins în noaptea de miercuri spre joi în Munții Făgăraș la altitudini de peste 1.500 de metri. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10 centimetri.

Joi dimineața se înregistrau -4 grade Cesius, iar vântul sufla cu putere, cu circa 60 de km/h. Vizibilitatea în zonă era redusă sub 50 de metri.

Pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil.

Publicitate

„Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel. În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade. Stratul de zăpadă atinge pe alocuri și 10 cm. Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă.”, a transmis DRDP Braşov.

Salvamontiștii nu recomandă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.

Deszăpezire Transfăgărășan - 23.09.2021
play-sharp-fill

Deszăpezire Transfăgărășan - 23.09.2021

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes