Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / A început războiul! Rusia și Belarus au pornit atacurile asupra Ucrainei

Publicat

pe

Publicitate

Forțele armate ale Rusiei au început ofensiva împotriva Ucrainei, iar Belarus este primul stat care s-a alăturat Federației Ruse în eforturile de a invada teritoriile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Un discurs al președintelui Vladimir Putin, difuzat la ora 5.30 (4.30 ora României) a fost momentul în care Rusia a declarat oficial război Ucrainei. Putin a anunțat că a trimis armata la granița cu Ucraina, iar la scurt timp după mesajul șefului de stat, armata rusă a lansat primele focuri împotriva țării vecine.

URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul. Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. Nu vom mai permite așa ceva. Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe. Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare. Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât. Am luat decizia pentru o operaţiune militară. Acțiunile noastre sunt autoapărare de la amenințările la adresa noastră”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin, în discursul său, potrivit digi24.ro.

Președintele Federației Ruse a avut un mesaj și pentru militarii ucraineni.

Publicitate

„Dragi tovarăși, părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului. Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece. Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice. Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cu care nu v-ați mai confruntat. Sper că am fost auzit”, a mai declarat Putin.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini de la primele atacuri ale armatelor Rusiei și Belarusului. Trupe rusești de desant au fost parașutate în Harkov, iar în capitala Ucrainiei, Kiev, au fost pornite sirenele antiaeriene. Ministrul de externe ucrainean a cerut celorlalte state aliate să acționeze imediat la operațiunea militară a Rusiei.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a decretat legea marțială pe teritoriul țării. El a transmis cetățenilor să își păstreze calmul și să rămână în case. Chiar și așa în zonele din apropierea conflictului militar sute de mii de oameni au început să plece de teama atacurilor, iar pe șosele s-au format coloane de mii de mașini.

„Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră. S-au auzit explozii în multe orașe din Ucraina. Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre. Acum un minut am avut o conversație cu președintele Biden. SUA au început deja efortul internațional. Astăzi ar trebui să vă păstrați calmul. Stai acasă dacă puteți. Noi lucrăm. Armata lucrează. Întregul sector al apărării și securității funcționează. Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot. Vom câștiga pentru că suntem Ucraina”, a spus Zelensky, citat de digi24.ro.

Agenția Reuters transmite că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a condamnat cu fermitate atacul nesăbuit al Rusiei asupra Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți de civili. El a anunțat că aliații se vor întâlni pentru a decide cum vor acționa la noua agresiune a Federației Ruse.

Și președintele Statelor Unite ale Americii a avut primele reacții în urma izbucnirii conflictului militar de la granița dintre Ucraina și Rusia. Joe Biden a declarat că doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac și a mai spus că Vladimir Putin a ales premeditat să pornească acest război care va aduce pierderi catastrofale de vieți omenești și suferință umană.

Sursa: youtube.com
play-sharp-fill

Sursa: youtube.com

Sursa: 8 Bigest Baddest
play-sharp-fill

Sursa: 8 Bigest Baddest

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes