Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / A început pregătirea pârtiilor din Poiana Brașov. Tunurile care produc zăpadă artificială au fost pornite în Postăvarul

Publicat

pe

Pregătirile pentru deschiderea sezonului de schi în Poiana Brașov sunt în toi. Seara trecută administratorii domeniului schiabil au decis să pornească tunurile și lăncile care produc zăpadă artificială. Temperaturile au fost mai scăzute de -4 grade Celsius, adică valoarea minimă pentru pornirea instalațiilor, astfel că responsabilii au început să înzăpezească partea superioară a masivului Postăvarul.

Publicitate

De câteva săptămâni, angajații care se ocupă de amenajarea pârtiilor au montat cele 120 de lăncii, 29 de tunuri fixe și 19 tunuri mobile. În plus, administratorii au montat și sistemele de protecție, respectiv 120 de saltele pe lăncii, 10 saltele pe tunurile fixe, 19 saltele pe tunurile mobile, și aproximativ 1.000 de metri de plase de protecție fixe. De asemenea, sistemele de semnalizare și indicatoarele au fost amplasate pe domeniul tot schiabil. S-a făcut revizia și la cele 6 ratracuri care vor bătători zăpada de pe pârtii.

Până acum din totalul de aproape 130.000 de metri cubi de apă din lacul de acumulare din Postăvarul, s-au folosit 1.500 de metri cubi, doar într-o singură noapte. Dacă temperaturile vor fi negative în continuare, autoritățile spun că vor continua să producă zăpadă artificială.

,,Având în vedere temperaturile coborâte de azi-noapte, municipalitatea a luat decizia de a porni instalațiile de producere a zăpezii artificiale. Acestea au funcționat între lacul de acumulare și Vârful Postăvarul. În funcție de temperaturile de săptămâna viitoare – iar acestea se anunță destul de coborâte – vom porni la întreaga capacitate instalațiile și, dacă vremea ne va ajuta, vom începe pregătirea stratului de bază. Deocamdată, zăpada produsă este depozitată”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Publicitate
Sursa: Comprest

Sursa: Comprest

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes