Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / A început montarea turnului virtual la Aeroportul Braşov. Este al 2-lea din lume de pe un aeroport construit de la zero

Publicat

pe

Publicitate

Compania UTI a început montarea turnului de control virtual la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, a anunțat vineri Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. Este primul aeroport din România și al doilea din lume construit de la zero având la bază un astfel de turn de control.

O echipă din Suedia de la Saab participă la montarea acestui turn virtual, a precizat președintele CJ Brașov într-o postare live pe Facebook.

„Acesta este primul turn virtual construit în România. Este al doilea aeroport din lume construit de la zero având la bază un turn de control virtual. Primul a fost în Suedia, al doilea este acesta în România”, a declarat Horia Cazacu, șeful de șantier pentru turnul virtual, clădirea de contigență și alte echipamente, potrivit economica.net.

Potrivit acestuia, turnul virtual are două componente. „Partea de preluare a imaginilor. Sunt 14 camere de luat vederi, orientate 360 de grade astfel încât pot prelua toate imaginile din jurul aeroportului, având suport două camere mobile cu ajutorul cărora se poate face zoom pentru anumite detalii. Cealaltă componentă va fi în interior și care va fi la Arad, este vorba de monitoarele de unde operatorii vor supraveghea și vor controla și dirija traficul aerian pe Aeroportul din Brașov”, a explicat reprezentantul UTI.

Publicitate

Acesta a mai spus despre camere că au o rezoluție care poate ajunge până la șapte kilometri și un sistem avansat de curățare.

Președintele CJ Brașov estimează că în luna decembrie se va zbura cu avionul de calibrare, iar din vara anului viitor vor începe primele zboruri cu pasageri. „Urmăm graficul de implementare și ne dorim ca anul viitor, în 15 iunie, să fim cu toții părtași la un eveniment important nu doar pentru Brașov, ci și pentru România, primul turn virtual și primul aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani în România”, a conchis Adrian Ioan Veștea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes