Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / A fost semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor pentru 7 componente de infrastructură ale Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Se fac pași tot mai mari spre inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că a fost semnat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor la cele 7 componente de infrastructură aeroportuară din cadrul obiectivului de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”

Astfel, a fost încheiată ultima etapă procedurală obligatoriu de parcurs înainte de punerea în funcţiune a obiectelor de infrastructură. Acestea sunt:

  1. Clădirea energetică are o suprafaţă de 364 mp şi cuprinde centrala termică şi uzina electrică, ambele complet automatizate. Construcţia asigură agentul termic pentru terminalul de pasageri, iar în viitor va putea deservi alte construcţii, pe măsură ce aeroportul se va dezvolta. Uzina electrică asigură alimentarea tuturor componentelor aeroportuare, precum şi a sistemului de balizaj.
  2. Remiza PSI, având o suprafaţă construită este de 643,05 mp, adăposteşte autospecialele, echipajele şi dispeceratul pentru intervenţia în caz de incendiu sau alte accidente. Construcţia se compune dintr-o hală auto şi o zonă cu vestiare.
  3. Aeroportul dispune de două posturi de control amplasate pe traseul împrejmuirii perimetrale, în dreptul acceselor auto. Fiecare construcţie dispune de o suprafaţă de 130 mp. Rolul lor este de primire, identificare şi verificare a personalului care pătrunde în incinta securizată a aeroportului, fiind dotate cu echipamentele necesare verificării persoanelor şi obiectelor acestora. Fluxul de vehicule va fi controlat atât pe sensul de intrare, cât şi pe ieşire, iar intrările spre zona de operaţiuni aeriene sunt prevăzute cu porţi culisante acţionate electric.
  4. Gospodăria de apă este compusă dintr-un rezervor suprateran de apă potabilă cu o capacitate de 100 mc dotat cu staţie pompare subterană şi un rezervor subteran de 300 mc pentru intervenţia la incendiu.
  5. În faţa terminalului avem o parcare publică cu 173 locuri pentru autoturisme, 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi 4 locuri pentru autocare, dotată cu staţii de încărcare a autovehiculelor electrice. Legătura dintre drumul judeţean DJ 103 C şi zona tehnică şi comercială a aeroportului o asigurăm prin intermediul unui drum construit de la zero, cu o lungime de 1,3 km. Pentru accesul în faţa terminalului s-au prevăzut două drumuri paralele, cu circulaţie pe câte două benzi, prima bandă fiind rezervată pentru oprirea de scurtă durata a taxiurilor, autoturismelor şi a transportului public de persoane. Atât drumurile de acces, cât şi parcarea sunt prevăzute cu marcaje rutiere, indicatoare şi mijloace de semnalizare.
  6. În interiorul aeroportului am construit patru sectoare de drum tehnologic: un drum tehnologic principal cu o lungime de 1326,40 metri, completat pe latura sudică a platformei de debarcare-îmbarcare de un segment rutier care face legătura cu drumul perimetral, la care se adaugă două drumuri tehnologice secundare care asigură circulaţia între zona publică a aeroportului şi zona securizată prin dreptul punctelor de control acces. Marcajele şi inscripţionările acestor drumuri au fost realizate cu respectarea reglementărilor din domeniul aeronautic.
  7. Am instalat reţelele interioare de utilităţi, conectând toate componentele aeroportuare: reţelele electrice şi cele de curenţi tari, reţelele de apă-canal, canalizarea pluvială, reţelele termice şi cele de alimentare cu gaze naturale. Recepţia finală a inclus şi cele două platforme antisuflu aferente pistei.

„În iulie 2021 am dat startul lucrărilor, iar în toamna anului 2022 acestea s-au finalizat în cele mai bune condiţii, graţie colaborării foarte bune dintre operatorii economici implicaţi în realizarea obiectivului şi specialiştii Consiliului Judeţean care coordonează proiectul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)” a fost implementat de asocierea de firme SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 44.144.621,12 lei, sumă care include atât ajustările de preţuri conform Ordonanţei nr. 15/2021 şi OUG nr. 47/2022, cât şi cuantificarea lucrărilor de proiectare şi execuţie realizate iniţial de Construcţii SA”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes