Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / „A fost ca și copilul nostru”. Povestea emoționantă a lui nea Vasile, brașoveanul care a plâns când și-a vândut Dacia pe care o avea de 34 de ani

Publicat

pe

O țară întreagă a rămas impresionată în urma imaginilor devenite virale pe TikTok cu bătrânelul din Brașov care a plâns în momentul în care și-a vândut Dacia pe care o avea de 34 de ani. Oameni din toate colțurile țării au transmis mesaje de susținere, iar mulți au anunțat că își doresc să strângă bani pe care să îi doneze familiei pentru a-și cumpăra înapoi mașina pe care au îndrăgit-o o mare parte din viață.

Publicitate

Pe contul de TikTok „Norocelalexebuzdu” au fost postate mai multe filmulețe cu fostul și actualul proprietar al Daciei în care cei doi povestesc despre cum s-au întâlnit și cum a luat nea Vasile decizia să își vândă mașina de care a avut grijă ca ochii din cap.

Cei doi șoferi s-au întâlnit chiar în trafic, pe străzile din Brașov. Tânărul de 38 de ani a văzut Dacia și i-a făcut semn proprietarului să tragă pe dreapta. Pentru că este pasionat de mașini și are o colecție de vehicule vechi, bărbatul a încercat să îl convingă pe bătrânelul simpatic de 74 de ani să îi vândă autoturismul.

„Stați domnule, am o familie, ne consultăm, mă duc să fac ITP-ul, nu pot așa repede. Și nu e de vânzare. Nu m-am gândit să o vând. După mi-ați arătat legitimația ca să văd cine sunteți și după aia ai zis lasă mașina aici, am închis-o, am urcat în mașina dumitale și am venit aici. Și când am văzut mi-am dat seama că e un club deosebit”, a povestit domnul Vasile.

Publicitate

Vreme de 30 de ani, nea Vasile a lucrat ca mecanic de locomotivă la CFR. Are o pensie mulțumitoare, așa că nu lipsa banilor l-a împins să vândă Dacia. A văzut colecția de mașini a noului proprietar și a vrut ca cineva să aibă grijă de ea în continuare, cel puțin la fel de bine cum a făcut el în ultimii 34 de ani.

„Nu regret, numai că ceva s-a rupt în noi. A fost ca și copilul nostru. E sufletul nostru, a fost a noastră. N-am avut niciodată neplăceri din cauza ei, nimic, nimic, ne-a dus aproape toată țara, la toate mănăstirile, după aia în Maramureș, după aia la mine în Sălaj, am fost la Reșița, unde am făcut eu școala, am făcut aproape toată țara cu ea și n-am avut nicio zgârietură”, a spus brașoveanul de 74 de ani.

„Dacă nu simțeam asta de la început, că mi-o dați cu inimă bună, credeți-mă că nu o luam. A fost o surpriză mare din partea lui domnul Vasile că m-a sunat exact de ziua mea să mergem să facem actele. Nu mi-a venit să cred. Am zis cum, de ziua mea? A fost o surpriză”, a completat tânărul proprietar.

Norocel Alexe, noul proprietar la Daciei, l-a luat pe domnul Vasile la plimbare prin oraș cu fosta sa mașină. Dacă bătrânelului i se face dor de autoturism, poate să îl viziteze ori de câte ori vrea. Într-un alt videoclip postat pe Tik Tok, fostul proprietar a mai făcut o confesiune emoționantă, tot cu ochii în lacrimi.

„Doamna a plâns, toată ziua plânge. Zice numai să nu o mai văd, du-o să nu o mai văd că dacă o văd plâng. Când ieșeam din parcare se uita, când intram pe Calea București fugea repede în balcon și din balcon se uita să vadă cum iau sensul. Așa am fost învățați. Cele mai mari bucurii și satisfacții din viața mea. M-a dus pe unde mi-am dorit, fără probleme, fără accidente, nici vorbă de accidente”, a povestit bătrânul.

Publicitate
@norocelalexebuzdu

Om care a pus suflet ❤️🙏

♬ sunet original – Norocel Alexe Buzdug

Aproape 4 milioane de vizualizări a adunat, în doar două zile, videoclipul în care nea Vasile își ia rămas bun de la Dacia sa, cu ochii în lacrimi. Peste 270.000 de oameni au apreciat filmulețul, iar alți 28.000 l-au distribuit. Postarea făcută pe TikTok a strâns și peste 3.200 de comentarii.

@norocelalexebuzdu

Domnul Vasile ma vizitata ❤️🙏✅🍀

♬ sunet original – Norocel Alexe Buzdug

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes