Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / 8 centimetri de zăpadă s-au depus după prima ninsoare din luna noiembrie, pe Transfăgărășan. Cum se circulă pe cel mai spectaculos drum din România

Publicat

pe

Publicitate

Este iarnă în toată regula la peste 2000 de metri altitudine, în munții Făgăraș. Prognozele meteorologilor din ultimele zile s-au adeverit, temperaturile au scăzut sub pragul de îngheț, iar la înălțimi mari au apărut și precipitațiile sub forma de lapoviță și ninsoare.

Pe Transfăgărășan, de exemplu, a început să ningă încă de seara trecută. La ora 7 dimineața, angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au scos din garaje utilajele de deszăpezire și au intervenit pe șoseaua dintre munți. În jur de 8 centimetri măsura stratul de omăt, în această dimineață, la Bâlea Lac.

Drumarii se chinuie să mențină șoseaua curățată pentru că în zonă ajung foarte mulți turiști cu mașinile personale. Momentan, autoritățile spun că nu vor lua decizia de a închide Transfăgărășanul pentru că stratul de omăt nu pune în pericol viețile participanților la trafic.

„Situația pe Transfăgărășan este de început de sezon de iarnă. Zăpada se așterne, cu toate acestea nu este încă o problemă de siguranță a traficului. Acționăm cu 3 utilaje de deszăpezire și răspânditoare de sare, situația este sub control, cu toate acestea sfătuim participanții la trafic să adapteze viteza la condițiile de trafic, să aibă mașinile echipate pentru condiții de iarnă. Vom încerca să ținem acest sector de drum deschis cât mai mult timp posibil și cât timp vremea ne va permite ca să se poată circula în siguranță pe acest sector”, a declarat Tudor Duțu, directorul DRDP Brașov.

Publicitate

Șoferii care ajung pe Transfăgărășan sunt sfătuiți să își doteze mașinile cu anvelope de iarnă și să circule cu prudență. Turiștilor nu trebuie să le lipsească nici bocancii și hainele groase. Temperaturile au scăzut brusc, iar frigul a pus stăpânire pe zona montană.

Și salvamontiștii sunt pregătiți de eventuale intervenții, inclusiv cu câinii de reperare si recuperare. Salvatorii montani îi avertizează pe turiști să nu se aventureze la altitudini mari, pe trasee periculoase, acoperite de acum cu gheață și zăpada. Până acum, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la persoane pierdute sau accidentate în masivul Făgăraș.

Zapada Transfagarasan
play-sharp-fill

Zapada Transfagarasan

sursa video: DRDP Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes