Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / 60% din ocolitoarea municipiului Sfântu Gheorghe a fost realizată. Valoarea proiectului este de aproape 300 de milioane de lei, iar traficul pe centură ar putea fi deschis în această vară

Publicat

pe

Lucrările pentru ocolitoarea orașului Sfântu Gheorghe sunt în toi, iar deja 60% din proiect a fost finalizat, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. De curând au fost montate și grinzile metalice pe primul pasaj peste calea ferată, iar acum se lucrează la montarea grinzilor metalice pe cea mai lungă structură de pe traseu, un pasaj de 526 de metri peste calea ferată și râul Olt.

Publicitate

În ultimele săptămâni a fost montată o parte din parapetul de siguranță. Constructorul intenționează să reia inclusiv asfaltările, dacă vor permite condițiile meteo. Lucrările avansează și la clădirile din zona parcărilor și din cadrul Centrului de Întreținere și Coordonare. Stadiul de realizare a investiției este aproximativ 60% iar traficul pe VO Sfântu Gheorghe se va deschide în vara acestui an.

Pe viitoarea ocolitoare vor fi realizate 4 sensuri giratorii și 3 pasaje. Pe traseu vor fi amplasate și 2 spații de servicii, fiecare cu câte 25 locuri de parcare pentru autoturisme și 16 locuri de parcare pentru TIR-uri, iar acestea vor fi dotate inclusiv cu toalete publice.

Centura ocolitoare va avea o lungime de 11,56 kilometri, cu câte o bandă pe fiecare sens cu o lăţime 3,5 metri şi va costa aproape 300 de milioane de lei. Aceasta se va desprinde din DN12 Braşov-Bacău înainte de localitatea Coşeni şi va reintra pe acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea-Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Autoritățile locale spun că în municipiul Sfântu Gheorghe intră lunar peste 500.000 de maşini, iar viitoarea şosea de centură va devia circa 20% din trafic.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes