Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / 33 de dosare penale şi amenzi de 12.500 de lei aplicate de poliţiştii braşoveni pentru comercianţi ilegali de petarde şi artificii. 5 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de sărbători

Publicat

pe

Publicitate

Poliţiştii braşoveni au întocmit 33 de dosare penale care privesc infracţiuni constatate la regimul materiilor explozive. Au dat 12 amenzi în valoare totală de 12.500 de lei pentru nerespectarea aceleiaşi legi şi au confiscat aproximativ 5.000 de kilograme de articole pirotehnice în acţiunile lor desfăşurate cu prilejul sărbătorilor de iarnă în cadrul planului naţional de acţiune „Foc de Artificii”.

Poliţiştii braşoveni de la Serviciile Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Ordine Publică, Investigare a Criminalităţii Economice, Rutier şi de la Biroul pentru Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au acţionat, în cadrul acestui plan, pe raza judeţului Braşov, în perioada 21 noiembrie 2022 – 4 ianuarie 2023 în vederea prevenirii, identificării şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele juridice şi fizice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate au fost identificate 51 de persoane fizice şi juridice neautorizate şi au fost întocmite 33 de dosare penale, ca urmare a infracţiunilor constatate la regimul materiilor explozive, în cadrul acestora fiind cercetate 42 de persoane, toate dosarele întocmite fiind instrumentate sub coordonarea unităţilor de parchet competente. Totodată, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul materiilor explozive, în valoare totală de 12.500 de lei şi au fost retrase 2 autorizaţii de funcţionare. De asemenea, poliţiştii braşoveni au indisponibilizat aproximativ 5.000 de kg de articole pirotehnice”, a transmis IPJ Braşov.

artificii IPJ Brasov
play-sharp-fill

artificii IPJ Brasov

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes