Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / 122 de ambulanțe noi vor ajunge la Serviciile Județene de Ambulanță din toată țara. Costul autospecialelor se ridică la aproape 30 de milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

Parcul auto al serviciilor de ambulanță din România se înnoiește parțial. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a cumpărat 122 de autospeciale noi care au fost trimise deja către unitățile din toată țara. Costul unei singure ambulanțe de tip A2 a fost de 233.971,95 lei, iar valoarea totală a contractului este de 28.544.577,31 lei.

Ambulanțele vor fi utilizate pentru transportul mai multor pacienți pe targă și scaune, acestea fiind dotate cu truse de urgență de bază care includ oxigen și defibrilator semiautomat.

În primele luni ale acestui an, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a întrunit o comisie de specialiști, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanță, cât și din cadrul UPU-SMURD și al inspectoratelor pentru situații de urgență, care a urmărit revizuirea specificațiilor tehnice pentru ambulanțele care vor fi achiziționate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluțiile tehnicii și a tehnologiilor medicale actuale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, desemnat ca unitate de achiziții centralizate pentru ambulanțe, prin OUG nr. 74/2017, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziția a 122 de ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță. Această achiziție, din fonduri europene este parte a Programului Operațional Regional 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes