Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / 1.000 de saci de gunoi au fost strânși, în doar câteva ore, de pe DN 73A, între Râșnov și Predeal. Peste 100 de voluntari au luat parte la acțiunea de ecologizare

Publicat

pe

Pădurea care este străbătută de Drumul Național 73A, a devenit o uriașă groapă de gunoi. Oameni fără educație sau respect pentru mediul înconjurător au aruncat printre copaci tone întregi de deșeuri fără să le pese de riscurile care pot apărea din cauza mizeriei de nedescris.

Publicitate

Pentru că au primit numeroase sesizări legate de gunoaiele care au invadat pădurea, autoritățile din Brașov au organizat astăzi o campanie de ecologizare amplă la care au luat parte peste 100 de voluntari. Ecologiștii de ocazie au mers pe drumul care leagă Râșnovul de Predeal și au scos din pădure sute de PET-uri din plastic, sticle, pungi, doze de aluminiu, electrocasnice, mobilier, dar și anvelope uzate.

„Din păcate această vale a devenit o pată de rușine din cauza cantităților uriașe de deșeuri aruncate de persoane iresponsabile. Vorbim de resturi provenite din construcți, electrocasnice sau gunoi menajer de la casele de vacanță și pensiunile din zonă. La ecologizare participă în jur de 100 de voluntari, cei mai mulți provenind din rândurile angajaților proprii ai instituțiilor partenere. Prin acțiunea de azi dorim să atragem atenția tuturor asupra acestui fenomen care este din ce în ce mai amplu, an de an”, au declarat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

S-au alăturat acțiunii de ecologizare reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Direcției Silvice Brașov, Serviciului Teritorial Brașov al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Primăriei orașului Predeal, Primăriei orașului Râșnov, Ocolului Silvic Brașov RA, Ocolului Silvic al Orașului Râșnov RA.

Publicitate

„Am inițiat această acțiune pe un traseu foarte frecventat, atât pentru a colecta deșeurile pe care le aruncă cei care trec pe aici cu autovehiculele, cât și pentru a trage un semnal de alarmă pentru persoanele ce încă nu înțeleg sau ignoră importanța pe care o are menținerea unui mediu curat. Până la urmă, depinde de cât este de responsabil fiecare, pentru că putem organiza astfel de acțiuni de ecologizare în mod frecvent, dar ideea este să nu ajungem să le facem, adică oamenii să înțeleagă și să nu mai arunce deșeuri în afara locurilor special amenajate”, a declarat prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii.

Peste o mie de saci de deșeuri au fost strânși în cele câteva ore ale acțiunii de ecologizare. Dar până când oamenii nu vor înțelege că trebuie să respecte natura, astfel de situații vor apărea și în alte zone din țară.

DRDP Brașov are un program foarte strict în ceea ce privește curățenia din zona drumurilor naționale. În fiecare luni și vineri angajații curăță gunoaiele din apropierea șoselelor. Drumarii adună în fiecare lună aproximativ 7 basculante de deșeuri de pe drumuri naționale din județul Brașov, din care de la Districtul Predeal provine aproape o treime din această cantitate.

 

sursa video: facebook.com/DRDP Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes