Connect with us
Publicitate

Administrație

Viceprimarul Sebastian Rusu face apel la cetăţeni să nu dea de pomană cerşetorilor

Publicat

pe

Viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu, a făcut joi, un apel către braşoveni şi turişti să nu dea bani cerşetorilor, în contextul în care a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre măsurile luate de autorităţi în condiţiile amplificării fenomenului cerşetoriei.

Publicitate

Viceprimarul braşovean a precizat că, în ultima perioadă, s-au înmulţit controalele în „zonele fierbinţi” din acest punct de vedere, centrul istoric şi al gării Braşov, însă chiar şi în aceste condiţii rezultatele nu sunt tocmai satisfăcătoare, mai ales în ce priveşte minorii care practică această activitate.

„Am format patrule mixte Poliţie locală şi cea naţională şi am desfăşurat aceste controale în centrul istoric şi (…) o altă zonă fierbinte, a Gării. Au fost identificate persoane, unele au fost amprentate. Din păcate, toţi aceşti cerşetori vin din satele apropiate de Braşov şi mulţi nu au acte, domiciliu real şi de aceea este mult îngreunată activi Poliţiei Locale care nu poate decât să-i identifice şi să-i predea celei naţionale. Dar cu sprijinul acesteia, sper să putem să combatem acest fenomen şi îi îndemn pe cetăţenii Braşovului să nu încurajeze fenomenul şi să nu le dea de pomană, deoarece de multe ori, aceste persoane mai şi devin recalcitrante”, a declarat Sebastian Rusu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că cei care pot fi identificaţi sunt amendaţi de Poliţie, iar când aceste persoane sunt părinţii sau alte persoane care obligă minorii să cerşească, sunt deschise dosare penale.

Publicitate

Întotdeauna, în astfel de cazuri sunt anunţaţi şi cei de la Protecţia Copilului şi se încep anchete sociale. Când sunt identificaţi părinţii sau cei care îi duc la cerşit, la Poliţie li se deschid dosare penale”, a spus viceprimarul braşovean.

Solicitat să dea informaţii privind numărul cerşetorilor depistaţi, în ultimele săptămâni, el a precizat că „va reveni” cu date concrete.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes