Connect with us
Publicitate

Social

Viața unui copil de 15 ani a fost salvată la Brașov printr-un transplant făcut în premieră națională

Publicat

pe

Publicitate

Un copil român de 15 ani cu malformaţie cardiacă gravă a fost salvat printr-un transplant de homogrefa pulmonară donată de un bărbat de 47 de ani din Germania. Intervenția este considerată o premieră pentru medicina din România.

Tânărul pacient fusese deja operat pe inimă la vârsta de 18 luni şi se afla în stare gravă necesitând această intervenţie pe cord deschis, scrie BZI.ro.

Operaţia, deosebit de complexă, a constat în autotransplantul trunchiului valvei pulmonare în poziţie aortică şi implantarea la copil a grefei pulmonare venite din Germania. O astfel de operaţie îi va permite pacientului să trăiască o viaţă normală, fără insuficientă cardiacă sau fără nevoia unei operaţii viitoare.

Operaţia pe cord deschis care a durat şase ore a fost realizată de către echipa coordonată de către fostul ministrul al Sănătății, Prof dr Victor Costache și a fost realizată într-un spital din Braşov. Din echipa medicală au făcut parte dr Vladimir Voth (Stuttgart), dr Mihail Chiloflischi,dr Cristina Pitiş, dr Felix Fărcaş, Pavel Heighi (Stuttgart), Sebastian Oana. Centrul de boli cardiovasculare din Braşov a fost recent autorizat de către Agenţia Naţională de Transplant pentru realizarea operaţiilor de transplant cardiac.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes