Connect with us
Publicitate

Cultural

Viaţa culturală îşi revine, la Braşov. A fost anunţată data de desfăşurare a Dracula International Film Festival

Publicat

pe

Dracula International Film Festival a anunţat miercuri lansarea competiţiei de scurtmetraje şi lungmetraje pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animaţii, filme experimentale şi culte pentru cea de-a noua ediţie.

Publicitate

Dracula Internaţional Film Festival va avea loc la Braşov, la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta şi Cinemateca Patria, în perioada 13 – 17 octombrie 2021.

Pentru a fi eligibile, lungmetrajele trebuie să fie produse începând cu 2019 şi până în prezent şi să nu fi fost difuzate în România. Aceste reguli sunt valabile şi pentru scurtmetrajele internaţionale.

Toate filmele eligibile vor fi evaluate de o comisie care va decide includerea lor în selecţia oficială.

Publicitate

La ediţia din 2021, zece filme vor intra în competiţia de lungmetraj a Dracula International Film Festival. Filmele vor fi difuzate la Cinema Astra din Braşov, dar şi online. Accesul va fi gratuit la toate proiecţiile din competiţiile festivalului.

Selecţia filmelor din categoria de lungmetraj este realizată de Ioan Big, jurnalist şi director al festivalului. Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiţie concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaţionale) şi trofeul Vladutz (scurtmetraje româneşti).

Selecţionerul secţiunii de scurtmetraje este Cristian Mărculescu, critic de film. Scurtmetrajele vor fi jurizate de un juriu internaţional.

În anii anteriori, peste 3.000 de lungmetraje şi scurtmetraje au fost înscrise în competiţiile festivalului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes