Connect with us
Publicitate

Turism

Via Transilvanica va avea o rețea de stații meteo

Publicat

pe

Inițiatorii traseului și-au propus să ofere turiștilor informații meteorologice exacte.

Publicitate

Administratorul Via Transilvanica, Asociația Tășuleasa Social (ATS), a încheiat un parteneriat cu organizația Meteo.BN pentru instalarea unei rețele de stații. “Nu există vremea rea, numai echipament nepotrivit. Și totuși, cum o fi vremea? Cine a fost deja pe Via Transilvanica știe că ziua de drumeție poate arăta în nenumărate feluri, în funcție de vreme.

O coborâre prin pădure într-o zi însorită are un cu totul alt gust față de atunci când bocancii se afundă în noroiul măturat de o ploaie torențială. Mihai Bălan, de la Meteo.BN, știe cel mai bine ce date trebuie urmărite și cum se face o prognoză corectă, localizată, pentru că atunci când pleacă drumeții la drum, nu sunt suficiente aproximări sau presupuneri.

E pasionat, și-a imaginat un proiect extraordinar, o rețea complexă de stații meteo de-a lungul traseului, cu acces la datele fiecăreia prin intermediul unei aplicații, astfel că niciun drumeț să nu mai fie surprins negativ de vreme.

Publicitate

De curând, Meteo.BN a finalizat instalarea rețelei de stații meteo de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. Avem și o listă cu fiecare dintre ele, le poate urmări oricine de acasă. Mihai va face în continuare prognoze, așa că vă sugerăm să îl urmăriți, mai ales dacă planificați o drumeție prin Bistrița-Năsăud”, au relatat inițiatorii Via Transilvanica.

Via Transilvanica, o inițiativă a lui Alin Ușeriu, președintele ATS, reprezintă un traseu de 1.400 km prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice. Amenajarea sa a durat patru ani și jumătate, cu o investiție de 1,6 milioane de euro și sprijinul a 8.000 de voluntari.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes