Connect with us
Publicitate

Turism

Vești proaste pentru turiștii care vor veni la Brașov, în această iarnă. Restricțiile din pandemie și creșterea salariului minim ar putea scumpi vacanțele la munte cu până la 30%

Publicat

pe

Publicitate

Iarna se apropie cu pași repezi, iar mii de români, din toate colțurile țării, au început să își facă planuri pentru concediile din sezonul rece. Deși mulți turiști s-ar fi așteptat ca tarifele la cazare să fie mai mici din cauza gradului de ocupare scăzut din hoteluri și pensiuni, reprezentanții Federației Patronatelor din Industria Ospitalității anunță că prețurile camerelor vor fi mai scumpe cu până la 30%.

Creșterea incidenței, restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de covid-19, dar și majorarea salariului minim cu 10% îi va obliga pe hotelieri să modifice tarifele pentru serviciile de cazare, masă și agrement. Asta pentru că patronii din HORECA nu vor mai putea suporta cheltuielile tot mai mari, iar singura soluție va fi majorarea prețurilor. Specialiștii spun că turiștii ar putea plăti mai mulți bani inclusiv la restaurante, terase sau baruri.

„Ca și anul trecut, la momentul la care s-au impus noile restricții au început să fie anulate prețurile de energie, prețurile materiilor prime au crescut foarte mult, se va introduce acum și creșterea salariului minim. Creșterile pot să ajungă undeva până la 30%”, a declarat Valentin Șoneriu, președintele Asociației Patronale a Cârciumarilor din Brașov pentru focusprimatv.ro.

Președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, Corina Macriș a declarat, pentru aceeași sursă, că „dorim în continuare terasele să funcționeze liber cum a fost și anul trecut. Noi suntem foarte afectați acum și trebuie să găsim soluții, tocmai de aceea cerem în continuare negocieri guvernanților să vedem cum putem găsi o cale de funcționare civilizată”.

Publicitate

Patronii din industria HORECA au făcut o listă cu cerințe care va fi transmisă către Guvern. Ei vor să fie luate măsuri fiscale pentru ca această industrie să poată supraviețui.

„Cerem plafonarea taxelor pe salariul de până la 3100 de lei ca să ne putem păstra personalul pe care am reușit cu greu să îl atragem. Să nu mai oprească niciodată industria aceasta pentru că nu trebuie să punem pe umerii industriei HORECA din România eșecul statului și al Guvernului în campania de vaccinare”, a mai spus Corina Martin, președintele Asociației RESTO, pentru focusprimatv.ro.

Pentru că Guvernul Cîțu a fost demis, revendicările reprezentanților din HORECA vor mai avea de așteptat până când un nou lider va ajunge în fruntea Executivului, iar un nou cabinet va fi format.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes