Connect with us
Publicitate

Turism

Vești proaste pentru mii de turiști români. O agenție de turism din țara noastră și-a cerut insolvența. Compania se află în incapacitate de plată

Publicat

pe

Românii care și-au făcut planuri de vacanță cu agenția de turism Kusadasi ar putea să rămână cu ochii în soare. Compania care organizează sejururi în Turcia, Egipt sau Tunisia a depus la Tribunalul București o cerere de insolvență pe motiv că se află în incapacitate de plată. Clienții agenției stau acum cu sufletul la gură pentru că nu știu ce se va întâmpla cu vacanțele lor sau dacă îşi vor mai putea recupera banii, anunță observatornews.ro.

Publicitate

„Suntem nevoiți să vă informăm că societatea Kusadasi se află în incapacitate de plată, drept pentru care am depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței. Situația fiecărui turist va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte dintre aceștia să-și poată efectua sejurile contractate, în funcție de avansurile plătite către furnizori și achitarea integrală din partea turistului”, a anunţat agenţia.

Dacă nu vor mai pleca, românii care și-au cumpărat vacanțe prin agenție își pot primi banii înapoi. Nu se știe, însă, care sunt exact criteriile.

„În acest moment, operează. Din punct de vedere al recuperărilor, polița e mare, deci în cazul în care nu vor mai opera, oamenii își vor recupera banii de la asigurare”, a declarat Alin Burcea, CEO agenție de turism.

Publicitate

Încă de anul trecut, turiștii care au cumpărat vacanțe de la acest operator au avut parte de experiențe de coșmar.

„Anul trecut în mai sau aprilie am plătit vacanța în avans, dar cu 17 ore exact înaintea zborului am fost anunțați că ni s-a anulat vacanța. Motive tehnice, ni s-a spus. Banii înapoi ni s-au dat relativ repede, în câteva zile”, a povestit Valentina Bolache, o pasageră păgubită.

Cei care nu vor mai putea pleca în vacanțe din cauza insolvenței agenției de turism se pot adresa avocaților pentru consiliere.

„Agenția Kusadasi este o agenție tur operatoare. O primă întrebare la care ar trebui să răspundă agenția sau acționarii, în ce măsură această insolvență ar afecta și activitatea firmei Air Bucharest din grup. O firmă de transport aerian, specializată în servicii de tip charter. Din informațiile publice, polița de asigurare pentru riscul de insolvență e undeva la 300 000 de euro. Care, din punctul meu de vedere este o picătură într-un ocean”, a declarat avocatul Marian Mihail, citat de aceeași sursă.

Pe 26 iulie, reprezentanții agenției vor afla dacă cererea de insolvență va fi acceptată. În comunicatul transmis către presă, aceştia sfătuiesc turiştii să îi contacteze pentru a afla ce se va întâmpla cu vacanța lor.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes