Connect with us
Publicitate

Economic

Vești proaste de la Brașov pentru Mircea Lucescu. Romradiatoare, companie unde antrenorul este acţionar, are o cifră de afaceri cu 35% mai mică decât anul trect

Publicat

pe

Romradiatoare Brașov, companie unde antrenorul de fotbal Mircea Lucescu este cel mai important acționar minoritar, raportează pentru primele 3 trimestre o cifră de afaceri de 20,26 milioane lei, cu 35,63% mai mică decât în perioada similară a anului trecut, dar și trecerea pe pierdere.

Publicitate

Compania Romradiatoare (RRD), adusă de pe Sibex pe BVB – la fuziunea celor 2 burse – în urmă cu 5 ani de acționarul majoritar Transilvania Investments (TRANSI), pe atunci SIF Transilvania, a realizat la 9 luni venituri din exploatare de 21,95 milioane lei, în scădere cu 31,75% față de cele din intervalul corespondent din 2021, transmite profit.ro.

„Romradiatoare nu a oprit niciun moment fabricația; ne-am adaptat resursele astfel încât să putem onora comenzile clienților noștri, fără a produce pe stoc și a bloca resursele financiare”, spune compania în raportarea trimestrială.

În aceeași perioadă, cheltuielile de exploatare au fost reduse într-un ritm mai atenuat, cu 23,82%, la 23,02 milioane lei, de la 30,22 milioane lei. „Societatea a fost influențată negativ și de efectele liberalizării prețurilor la gaz și energia electrică, care au generat creșteri substanțiale la toate materiile prime, precum și de criza forței de muncă”, mai spune mesajul către investitori al Romradiatoare.

Publicitate

Astfel, compania, unde celebrul antrenor de fotbal Mircea Lucescu este acționar cu o participație de 16,50%, a înregistrat o pierdere de 1,48 milioane lei, aproape în oglindă cu rezultatul net favorabil de 1,40 milioane lei obținut în primele 3 trimestre ale anului trecut.

Datoriile totale ale Romradioatoare s-au majorat cu 4,55 milioane lei, la 30 septembrie, față de sfârșitul lui 2021, emitentul menționând că nu contabilizează restanțe la bugetul de stat.

La ultimul preț de la BVB, unde acțiunea firmei brașovene se tranzacționează sporadic și pe volume mici, de 0,6800 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a acesteia se situează la 10,20 milioane lei (2,07 milioane euro). Acesta plasează valoarea pachetului acționarului majoritar Transilvania Investments Alliance, cu o deținere de 76,51% din capitalul social, la 7,80 milioane lei (1,59 milioane euro) și valoarea investiției lui Lucescu la 1,68 milioane lei (cu puțin peste 340.000 de euro).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes