Economic
Vești bune pentru viitorul Aeroport din Brașov. Șeful Airbus: traficul aerian în cazul avioanelor de dimensiuni medii se va redresa până în 2023

Grupul aeronautic european Airbus se aşteaptă ca cererea pentru zboruri cu cele mai utilizate avioane din industrie – A320 şi Boeing 737 – să se redreseze la nivelul de dinaintea pandemiei în 2023, pe fondul temerilor privind cererea pentru modelele mai mari, transmite Reuters. Anunțul este încurajator pentru Brașov care dezvoltă al 17-lea aeroport din România, o investiție care se ridică la peste 70 milioane de euro. Dacă autoritățile locale reușesc să dea în folosință Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav până la finele anului, investiția nu va fi nevoită să „șomeze” din cauza lipsei de călători.
Directorul general Guillaume Faury a afirmat marţi că redresarea călătoriilor aeriene în Europa „este foarte dezamăgitoare” până acum în 2021, în timp ce traficul se redresează în Statele Unite.
Industria aerospaţială a încercat să estimeze cât va dura revenirea la traficul record înregistrat înaintea pandemiei, în 2019, iar în medie se estimează că acest nivel va fi atins în 2024.
„Credem că în cazul avioanelor cu un singur culoar, traficul va reveni aproximativ în 2023, iar în cazul avioanelor de mari dimensiuni, în jur de 2024, 2025: nu ştim sigur”, a spus Faury, la un eveniment găzduit de organismul de gestionare a traficului aerian Eurocontrol. Acesta a adăugat: „Există multe incertitudini privind cât de rapid şi de solid se va redresa traficul internaţional”.
Şeful Airbus a minimalizat temerile că traficul aerian va fi permanent afectat ca rezultat al pandemiei, deoarece firmele îşi reduc costurile şi preferă întâlnirile online. După redresare, cererea pentru călătorii „nu va fi diferită de cum era înainte”, a declarat Faury.
Deocamdată, susţine Eurocontrol, călătoriile aeriene pentru transportul pasagerilor şi al mărfurilor sunt în creştere în Europa dar „operaţiunile normale încă sunt sever afectate de pandemie”.
La companiile aeriene low-cost, traficul este la aproximativ 84% sub nivelul de dinaintea pandemiei, a avertizat director general Eamonn Brennan. Acesta a apreciat că actuala campanie de vaccinare este esenţială.
Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România (2002) şi Premium Aerotec (2009) în Braşov şi Airbus Defense and Space (2005) în Bucureşti.
Terminalul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav va fi al treilea, ca mărime, după Otopeni și Cluj-Napoca. Pe pistă va putea ateriza și decola orice tip de avion, cu excepția lui A380, cel mai mare avion comercial din lume. Primul zbor comercial ar putea avea loc în iunie 2021.
-
Administrațieacum 3 zile
Trei pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov intră în patrimoniul Consiliului Județean Braşov
-
Evenimentacum 2 zile
Un nou „record” stabilit de CFR. O călătorie cu trenul, între Galați și Brașov, a durat 9 ore. Două locomotive s-au defectat pe traseu
-
Economicacum 2 zile
Rompetrol deschide o nouă benzinărie pe Ocolitoarea Braşovului
-
Economicacum 2 zile
Aro Palace vinde hotelul Coroana-Postăvarul din centrul Bașovului. Se vinde pentru 8,4 milioane de euro
-
Administrațieacum 2 zile
Căminul pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua ar putea să nu mai primească bătrâni. Instituţia duce o lipsă mare de personal
-
Evenimentacum 3 zile
Tragedie într-o comună de lângă Făgăraş. Un tânăr de 20 de ani şi-a pus capăt zilelor
-
Administrațieacum 3 zile
Președintele Consiliului Judeţean Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de la Ghimbav: „M-a luat prin surprindere intenția dumnealor”
-
Fapt diversacum 2 zile
Laborator de informatică dotat cu tehnologie de ultimă oră la şcoala din Hălchiu. Elevii au imprimante 3D şi kit-uri de robotică