Connect with us
Publicitate

Social

Veşti bune pentru viitorii studenţi ai Universităţii Transilvania. Sunt mai multe locuri la buget. Aproape 11.000 de locuri scoase la licență și masterat

Publicat

pe

Pentru admiterea din această vară, Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs în total 10.840 de locuri, la licență și masterat.

Publicitate

Pentru programele de studii de licență vor fi disponibile aproape 3.000 de locuri la buget, cu aproximativ 200 mai multe față de anul trecut și alte peste 3.000 de locuri la taxă, la care se adaugă 1.470 de locuri la programele de studii de licență la distanță sau cu frecvență redusă.

Pentru programele de studii de masterat vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget și aproape 1.800 de locuri la taxă.

De asemenea, candidații olimpici sau cei care sunt șefi de promoție ai liceelor din care provin sau cei care vor obține media 10 la bacalaureat vor fi admiși la facultate fără concurs, pe un loc la buget și vor primi din partea Universității Transilvania un laptop și dacă este nevoie, cazare și masă gratuite.

Publicitate

La fel ca și în anii precedenți, și de această dată Universitatea Transilvania din Brașov oferă locuri speciale pentru candidații cu dizabilități, cei de etnie romă, cei de la liceele din mediul rural și pentru românii de pretutindeni.

Înscrierea pentru admiterea la Universitatea Transilvania din Brașov se face online (pe admitere.unitbv.ro), prin aplicația dedicată, unde candidații trebuie să-și completeze datele personale și să încarce documentele solicitate. Aplicația de înscriere va fi deschisă până în 15 iulie, iar primele rezultate vor fi afișate în 20 iulie, pe site-urile facultăților.

La majoritatea facultăților admiterea se face pe baza notelor de la bacalaureat. Excepție fac 4 facultăți unde vor fi probe scrise și/sau practice.

La Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum și la programul de studii Kinetoterapie și motricitate specială de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va consta și într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta din probe practice și de competențe.

Taxele de școlarizare și cele de înscriere rămân neschimbate: 200 de lei este taxa de înscriere la toate facultățile, excepție face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei, iar taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.500 și 7.000 de lei pe an.

Publicitate

Toate detaliile privind condițiile de admitere, calendarul sau actele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul admitere.unitbv.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes