Connect with us
Publicitate

Economic

Veşti bune pentru şoferii! A fost avizat Studiul de Fezabilitate pentru un nou sector de autostradă în judeţul Braşov. Se prelungeşte „ciotul” de la Cristian la Râşnov

Publicat

pe

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, joi, că Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă Cristian – Codlea a fost avizat, investiţia depăşind 743 de milioane de lei, fără TVA.

„Un nou sector din autostrada Bucureşti-Braşov (A3) intră în linie dreaptă! Am avizat, astăzi, în CTE (Consiliul Tehnico-Economic) al CNAIR Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă Cristian – Codlea (Ghimbav)”, a transmis, joi, directorul CNAIR, Cristian Pistol, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, acest nou sector de autostradă (5,18 km) se va adăuga sectorului Raşnov – Cristian (deja în circulaţie) şi va fi construit pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov.

Pe traseu vor fi construite: 1 pod peste râul Bârsa, 1 pasaj peste autostradă, pe DJ 112B, 2 pasaje pe bretelele nodurilor Cristian şi Codlea, 2 noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740) la intersecţia autostrăzii existente Râşnov – Cristian cu DN 73G şi Nod Codlea (km 111+544) la intersecţia autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Valoarea totală estimată a sectorului de autostradă Cristian-Codlea este de 743,52 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată din Programul Transport (PT) 2021-2027.

Publicitate

Pistol anunţă că, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, urmeză realizarea Proiectului Tehnic şi execuţia lucrărilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cini de la bod

    3 martie, 2024 at 4:12 pm

    Lucrarile de drumuri sunt puturi fara fund unde se ingroapa bani. Niciodata fondurile publice nu ajung. Sunt si locuri de unde izvorasc bani din piatra seaca. Se toarna straturi mai subtiri decat cele incasate. Se inlociesc materiale scumpe cu materiale ieftine wx. criblura de carierar de munte este inlocuita total sau partial cu pietris de rau.Bitumul cel mai ieftin. dozaj redus de filer si de bitum. In loc sa tina 10 ani drumurile se deterioreaza dupa 2-3 ani. Constructorii livreaza comisioane de cel putin 10% iar politicienii le primesc. Dirigintii de santier, consultantii, proiectantii, inspectorii ISC tac si se fac ca nu vad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes