Connect with us
Publicitate

Util

Veşti bune pentru schiori! De săptămâna viitoare tunurile de zăpadă din Poiana Braşov şi din Predeal ar putea fi puse în funcţiune

Publicat

pe

Temperaturile mai scăzute din ultimele zile le dau speranţe administratorilor domeniilor schiabile din judeţul Braşov că vor putea produce zăpadă artificială încă de săptămâna viitoare, pentru ca sezonul de schi să înceapă înaintea sărbătorilor de iarnă.

Publicitate

Răcirea din ultima perioadă a vremii a creat premisele deschiderii timpurii a sezonului de schi în Poiana Braşov şi Predeal. Spre deosebire de anii trecuţi, iubitorii sporturilor de iarnă, în special amatorii de schi, au speranţe că se vor putea bucura de o frumoasă vacanţă de iarnă, cu mult sport, transmite adevarul.ro.

Administratorii domeniilor shiabile din judeţul Braşov spun că sunt pregătiţi să producă zăpadă artificială şi să o depoziteze, astfel încât sezonul să înceapă la timp.

„Toate lucrările premergătoare sezonului de iarnă sunt finalizate, lacul de acumulare este plin, la capacitate maximă, instalaţiile de produs zăpadă artificială au fost verificate şi sunt în stare perfectă de funcţionare. Practic, dacă mâine ar apărea condiţii optime de produs zăpadă artificială, am fi capabili din punct de vedere tehnic şi organizatoric ca toate aceste activităţi să se poată desfăşura în condiţii normale”, a explicat administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

Publicitate

Acesta a şi notificat Primăria Braşov că, începând cu data de 23 noiembrie, s-ar putea produce zăpadă artificială, cel puţin în partea superioară a masivului Postăvaru. La fel stau lucrurile şi la Predeal.

„Pentru sezonul care se apropie s-au făcut mai multe lucrări de îmbunătăţire a sistemului de producere a zăpezii artificiale în cadrul domeniului schiabil Predeal şi anume au fost previzionaţi toţi hidranţii pentru zăpadă artificială, tunurile pentru zăpadă artificială, s-au făcut lucrări de revigorare a pârtiilor, renivelarea lor şi reînsămânţare cu sol vegetal.   

Pe parcursul verii au fost cosite toate cele 43 de hectare reprezintă domeniul schiabil din Predeal şi, de asemenea, s-au făcut reparaţii la instalaţiile de transport pe cablu”, a precizat Mihai Predeleanu, administratorul domeniului schiabil din Predeal.

Producerea zăpezii artificiale ar putea începe şi la Predeal tot săptămâna viitoare. Deocamdată, nu se ştie dacă accederea pe pârtiile de schi va fi condiţionată de prezentarea certificatului verde, dar este aproape o certitudine că preţurile la transportul pe cablu vor creşte faţă de sezonul precedent.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes