Connect with us
Publicitate

Turism

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Se prelungeşte programul de funcționare al instalațiilor pe cablu din Poiana Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Brașov va testa posibilitatea extinderii programului de schi după ora 16.00, având în vedere că este lumină până mai târziu. Astfel, programul de funcționare al telegondolei și al telescaunului Ruia va fi până la ora 17.00, iar mâine, amândouă vor funcționa până la ora 18.00. Weekendul următor, vineri și sâmbătă, programul de funcționare va fi până la ora 18.00, adică două ore în plus față de programul actual.

Totodată, având în vedere starea foarte bună a pârtiilor din Poiana Brașov, primarul Allen Coliban a luat decizia prelungirii sezonului de schi, cel puțin până în data de 17 aprilie. În funcție și de condițiile meteo, Municipalitatea ia în calcul posibilitatea ca pârtiile, măcar cele din partea superioară, să rămână deschise și în vacanța copiilor.

„Două vești bune pentru schiori și pentru snowboarderi! Începând de astăzi, instalațiile –  telegondola și telescaunul Ruia – vor funcționa cu program extins. Facem acest test în urma solicitărilor primite de la brașoveni și, în acest final de sezon, o facem cu titlul de proiect pilot, urmând ca sezonul viitor să luăm în calcul acest program prelungit pe parcursul întregului sezon. Momentan, instalațiile vor funcționa până la ora 18.00 vinerea și sâmbăta, permițând astfel brașovenilor și după lucru, la final de săptămână, să se bucure de schi. A doua veste bună este că prelungim sezonul de schi până în 17 aprilie și chiar luăm în calcul extinderea după această dată, în funcție de cum vor arăta pârtiile. Avem zăpadă, avem pârtii foarte bine pregătite, ne putem bucura împreună de schi în acest final de sezon”, a precizat primarul Allen Coliban.

În această perioadă, toate pârtiile din Poiana Brașov sunt în condiții excelente. Stratul de zăpadă bătută în partea superioară a muntelui are între 60 și 80 de cm, iar în partea inferioară are în jur de 40 de cm.

Publicitate

Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile din Poiana Brașov: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri) pe Lupului inferior. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes